Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

O Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. – Δ.Ε.Η. για τη φωτιά στον ΑΗΣ Καρδιάς

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Για ακόμα μια φορά, δυστυχώς, οι επισημάνσεις που είχαμε κάνει, προς την διοίκηση της επιχείρησης επαληθεύτηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Τέθηκε εκτός λειτουργίας ολόκληρος ο Σταθμός του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σύστημα φόρτωσης των μονάδων στα 46 μέτρα.

Σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος λόγω της μεγάλης δραστηριότητας που συντελείται, να συμβούν ατυχήματα τέτοιου είδους ή άλλων με το ίδιο μέγεθος ζημιάς, γιατί συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν πολλοί παράγοντες, μέσα σε αυτούς κυρίαρχα και οι ανθρώπινοι και ενίοτε ανθρώπινου λάθους ή λάθους εκτίμησης. Η κύρια όμως αιτία και ρίζα εντοπίζεται σε αυτά που επανειλημμένα έχουμε επισημάνει. Στην έλλειψη προσωπικού.Προσλήψεις δεν γίνονται ενώ συνταξιοδοτούνται μαζικά συνάδελφοι, με αποτέλεσμα να μειώνεται και η τεχνογνωσία και η εμπειρία του προσωπικού. Να υπάρχουν πόστα που λειτουργούν με εποχιακό προσωπικό ή να καλύπτονται με υπερωρίες και σε πολλές περιπτώσεις να μην υπάρχει και πλήρης κάλυψη των θέσεων.Η περικοπή των δαπανών από την διοίκηση της επιχείρησης, δημιουργεί και επιβάλλει μείωση ακόμα και σε εποχιακό προσωπικό με συνέπεια τα παραπάνω αποτελέσματα συρρίκνωση του προσωπικού και των δαπανών έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα του πλήρους ελέγχου (έλλειψη προσωπικού και πόρων) ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.

Το ευτυχές είναι ότι όχι μόνο δεν κινδύνευσαν συνάδελφοι, αλλά συνέβαλλαν, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος που θα μπορούσε να είναι τεράστιος.
Θέλουμε μέσα από αυτή μας την ανακοίνωση να συγχαρούμε για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους μας μέλη του Συλλόγου μας αλλά και όλο το προσωπικό του ΑΗΣ Καρδιάς(Στελέχη και απλούς εργαζόμενους) το οποίο με αυταπάρνηση από την πρώτη στιγμή δραστηριοποιήθηκε και προχώρησε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και στην άμεση αποκατάσταση – επαναλειτουργία του Σταθμού(Μονάδες Ι & ΙΙ σήμερα και τις επόμενες μέρες οι Μονάδες ΙΙΙ & ΙV).

Επιτέλους η διοίκηση της επιχείρησης ας αναλάβει της ευθύνες της.

Οι σταθμοί Παραγωγής ηλεκτρενέργειας λειτουργούν με την υπερπροσπάθεια και το μεράκι όλου του προσωπικού για να ανταποκριθούν στο έργο τους.

Παλεύουν όχι μόνο για τα μεγαβάτ και την ασφάλεια των σταθμών αλλά παλεύουν για την επιβίωση της επιχείρησης.



12/08/2011 |www.kozan.gr


Kozan.gr : Καθημερινή ενημέρωση για την κοζάνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου