Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση Κ.Ο. ΔΕΗ του ΚΚΕ για φωτιά στον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Εκτός λειτουργίας ο ΑΗΣ Καρδιάς από φωτιά στην ταινία τροφοδοσίας του σταθμού. Ένα ακόμη πολύ σοβαρό ατύχημα στην ΔΕΗ Α.Ε. έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είναι κίνδυνος θάνατος για τη ζωή των εργαζομένων και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων η έλλειψη στελέχωσης των σταθμών παραγωγής και ορυχείων της ΔΕΗ με μόνιμο, ειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό. Τα χειρότερα απετράπησαν για ακόμη μία φορά από την αυτοθυσία των ίδιων των εργαζομένων που έσβησαν την φωτιά με κίνδυνο της ζωής τους.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της ανταγωνιστικότητας, της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, το κυνηγητό του κέρδους. Μπορεί οι εργολαβίες, τα δίμηνα και οχτάμηνα, η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και η εντατικοποίηση να ελαχιστοποίησαν το κόστος εργασίας και να εκτίναξαν την κερδοφορία της επιχείρησης, όμως έχουν ολέθριες συνέπειες για τους εργαζόμενους και την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Έχουν τεράστιες ευθύνες οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που πρωτοστάτησαν σε αυτές τις πολιτικές αλλά και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΕΑΔ, ΔΑΚΕ που έβαλαν πλάτες και τις στήριξαν.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η αναγκαιότητα της πρότασης της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για άμεση πρόσληψη 5.000 θέσεων μόνιμου προσωπικού για την περιοχή μας, για να μπορεί να συνεχίσει η ΔΕΗ την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της, οι λιγνίτες να είναι το βασικό καύσιμο για την ηλεκτρική ενέργεια της χώρας.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα του με κάθε τρόπο και μέσο για ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας, ΔΕΗ ενταγμένη σε αυτόν, ηλεκτρική ενέργεια κοινωνικό αγαθό που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού, τα συμφέροντα της χώρας, της περιοχής και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δρόμος επιστροφής προς τα πίσω δεν μπορεί να υπάρξει, η υποταγή στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, του μικρότερου κακού οδηγεί διαρκώς στα χειρότερα, στην εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, βάζει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους.11/08/2011 12:46|www.kozan.gr


Kozan.gr : Καθημερινή ενημέρωση για την κοζάνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου