Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ του Άρη Βατάλη & Μουστάκα Μάρκου μέλη Δ.Σ. Σπάρτακος - μέλη ΔΑΚΕ Σπάρτακος

Πτολεμαΐδα 25/05/10

Συνάδελφοι - σσες

Το Μάρτιο του 2010 μετά από απαίτηση της ηγεσίας της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου συμφώνησε στην καθαίρεση μας από τις θέσεις του Αναπληρωτή Γραμματέα και Β΄Αντιπροέδρου. Η απόφαση αυτή ήταν αντικαταστατική, παράνομη, αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική.

Ήταν μια απόφαση της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ η οποία εξυπηρετούσε τις εκδικητικές διαθέσεις, της πραγματικής ηγεσίας της, η οποία κρύβεται από πίσω και η οποία προσπαθεί να παραμείνει γαντζωμένη στις θέσεις εξουσίας που από καιρό νέμεται πλουσιοπάροχα. Μια παρέα συνταξιούχων η οποία διορίζει τους φίλους, συνταξιούχους στην ηγεσία της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να μπορεί να χειραγωγεί την ιστορική αυτή παράταξη και τις αποφάσεις της.

Η απόφαση για την αποπομπή μας ήταν καθαρά εκδικητική γιατί τολμήσαμε!!! μια σειρά από νέα στελέχη ΔΑΚΙΤΕΣ να ψηφίσουμε ΔΑΚΕ!!! στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να μην ενταχθούμε μαζί τους στο διασπαστικό ψηφοδέλτιο, με το οποίο κατέβηκαν με στόχο να εκβιάσουν την ηγεσία της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ και να παραμείνουν στις ΄΄χρυσοφόρες΄΄ θέσεις τους.

Μετά την καθαίρεση μας η πρώτη αντίδραση ήταν να ζητήσουμε τα πρακτικά του Δ.Σ. και την άμεση σύγκλιση της ολομέλειας της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Επειδή δεν ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στα παραπάνω αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη για την ηθική δικαίωση μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι – σσες

Είναι προφανές ότι, στόχος μας δεν είναι να καταδικάσουμε και εμείς την διοίκηση του σωματείου για τις αποφάσεις της. Στόχος μας ήταν και είναι να καταδείξουμε ότι κανένα προσωπικό συμφέρον δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αρχές και τις αξίες του κινήματος. Κανένα πρόσωπο και καμία πλειοψηφία δεν μπορεί να υπερβαίνει το καταστατικό και τις θεσμικές λειτουργίες του σωματείου.

Γνωρίζουμε καλά πως οι εργαζόμενοι δεν αρέσκονται να παρακολουθούν τις συνδικαλιστικές αυτές αψιμαχίες, όσο κι αν καταλαβαίνουν ότι δημιουργούνται αδικίες και αντιδημοκρατικές λειτουργίες, όταν η παραεξουσία των παρατάξεων επηρεάζει τις αποφάσεις του σωματείου.

Ειδικά σήμερα που οι αποφάσεις της κυβέρνησης τρομοκρατούν εργαζόμενους και συνταξιούχους, όλοι απαιτούν απ΄ όλους μας να αφιερωθούμε αποκλειστικά στην ανατροπή των αποφάσεων και την προάσπιση των κεκτημένων. 'Άλλωστε έχει ήδη καταδειχτεί στους συναδέλφους και ιδιαίτερα στους ΔΑΚΙΤΕΣ ότι έχουμε δίκιο και αυτό μας φτάνει.

Στόχος μας είναι να αγωνιστούμε ενάντια στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ ταυτισμένοι με τις κατευθύνσεις της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταδεικνύοντας την σκληρότητα της κυβέρνησης, την ανοχή της ΠΑΣΚΕ στα μέτρα και την ουσιαστική απραξία της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η οποία σύρεται ως συνδικαλιστική ουρά πίσω από την ΠΑΣΚΕ.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε!!!

Είμαστε πλέον πεισμένοι ότι η ηγεσία της συγκεκριμένης ΔΑΚΕ δεν μπορεί να αντιληφθεί την αξία της ενότητας που με τόσο κόπο και υποχωρήσεις είχαμε κατακτήσει στο πρόσφατο παρελθόν. Ούτε μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες της παράταξης σ΄ αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Θα καταθέσουμε τον δικό μας διαφορετικό λόγο και αγωνιστικό τρόπο εξυπηρετώντας τις ανάγκες των εργαζόμενων που έχουν μέλλον και όχι το προσωπικό συμφέρων εκείνων των συνταξιούχων που τα πήραν όλα και φεύγουν.

Ας μας αφήσουν τουλάχιστον το δικαίωμα να αγωνιστούμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους ΔΑΚΙΤΕΣ να μην χαριστούν σε κανένα.

Τα συνδικάτα δημιουργήθηκαν για να αγωνίζονται για το μέλλον των εργαζόμενων και

όχι για το προσωπικό παρόν αυτών που δεν έχουν μέλλον.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου