Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Φτάνουμε μπροστά σ' ένα καθοριστικό και δύσκολο σταυροδρόμι ,όπου καθημερινά γινόμαστε δέκτες  πολύωρων αναλύσεων από τα ΜΜΕ ,για την τραγική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Ένα σταυροδρόμι όπου τα ντόπια τσιράκια της πλουτοκρατίας και μετά τις σκληρές εντολές των αφεντικών τους(ΔΝΤ,ΕΕ) εξαπολύουν-για αρχή-άγρια επίθεση στους μισθούς και συντάξεις των εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου  τομέα και έπεται και  ο ιδιωτικός τομέας.

Όπου τα ΜΜΕ συναγωνιζόμενα μεταξύ τους για μεγαλύτερη υποτέλεια στην ντόπια εξουσία(άρα και περισσότερη κρατική διαφήμιση και δημόσια έργα) προχώρησαν, στρώνοντας το δρόμο στη Κυβέρνηση για την άγρια ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, σε αποκαλύψεις περί των αιτίων του τεραστίου χρέους, οι οποίες ήταν:

α) οι ''τεράστιοι μισθοί ,επιδόματα, οδοιπορικά και δώρα διάφορων κατηγοριών μισθωτών και συνταξιούχων του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

β)Οι αργόσχολοι, χαραμοφάηδες και κηφήνες του Ελληνικού Δημοσίου.

Καθημερινά μας βομβάρδιζαν με πληροφορίες για τους πόσους χιλιάδες υπεράριθμους έχει το Δημόσιο.

Κανείς όμως δεν αναφέρεται στην εκμετάλλευση όλων αυτών των  εργαζόμενων από τα 2 κόμματα της πλουτοκρατίας. Κυριολεκτικά τους ξεζούμισαν. Τους προσλάμβαναν με συμβάσεις δίμηνες, οκτάμηνες, ακόμη και μιας ημέρας, με την υπόσχεση  της μελλοντικής μονιμοποίησης που έρχονταν μετά από 5 έως 10 χρόνια-κλέβοντας στο μεταξύ την ψήφο τους. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζόμενων από το ΠΑΣΟΚ την πρώτη οκταετία, όπου για να πιάσεις δουλειά σε κάποια υπηρεσία, έπρεπε να περάσεις πρώτα από την ΚΛΑΔΙΚΗ!

Κανείς δεν ξεχνά την στυγνή εκμετάλλευση χιλιάδων νέων από την κυβέρνηση της ΝΔ ,με τα προγράμματα stage, εξάμηνα και οκτάμηνα αλλά και δεκαοκτάμηνα μερικής απασχόλησης!

Φυσικά παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τις κινήσεις πρόσκαιρου εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης (κατάργηση stage) ,εξακολουθούν να παίρνουν συμβασιούχους και μάλιστα παγώνοντας όλες τις προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού, που ήταν σε εξέλιξη, βάζοντας την μόνη αξιοκρατική ανεξάρτητη αρχή, τον ΑΣΕΠ στον πάγο.

Έτσι άνθρωποι που αγωνίστηκαν  αξιοκρατικά και έντιμα για μια θέση στο δημόσιο θα περιμένουν να διορισθούν έως το 2013!!! Στη θέση τους όμως θα δουλεύουν οκταμηνίτες!!! (Πληρώνονται από τον κωδικό για έκτακτες ανάγκες!!)

Φυσικά αυτά δεν τα αναφέρουν τα ΜΜΕ!!

Επόμενος στόχος των ΜΜΕ έχουν μπει η πρώην ΔΕΚΟ. Καθημερινά χιλιάδες δημοσιεύματα και ρεπορτάζ αναφέρονται στο πόσο κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο, στα ποσά των μιζών που ''δήθεν'' εισέπραξαν μεγαλοστελέχη, στις υπέρογκες αμοιβές των γκόλτεν μπόις και γενικά προσπαθούν να απαξιώσουν τον Δημόσιο και κοινωνικό  χαρακτήρα εταιριών που προσέφεραν στην ανόρθωση της οικονομίας και ανάπτυξη του Ελληνικού Κράτους.

Εταιρίες όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια ,το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΔΕΠΑ, ο ΟΣΕ ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί και να μοσχοπουληθούν στους ιδιώτες.

Εσχάτως προέκυψε και ζήτημα πώλησης της ΔΕΗ. Ο τρόπος είναι απλός 'σπάνε' την εταιρία σε 3 κομμάτια (εργοστάσια-ορυχεία, εμπορία και διανομή).Σε πρώτη φάση υπολογίζουν να πουλήσουν τα φιλέτα-εργοστάσια κρατώντας μόνο το δίκτυο διανομής στη εποπτεία του κράτους. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να απαξιωθεί στα μάτια των απλών πολιτών. Και πως θα γίνει αυτό?

Προβάλλοντας τους ''βασιλικούς'' μισθούς των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, μη ελέγχοντας τους διάφορους εργολάβους έργου, οι οποίοι προσφέρουν χαμηλή ποιότητας εργασία, αφήνοντας χωρίς προσωπικό την επιχείρηση καθυστερώντας την πρόσληψη 2250 περίπου ατόμων που έχουν πετύχει στους διαγωνισμούς 1/2007-1/2008 και 2/2008 οι οποίοι διεξήχθησαν μέσω

ΑΣΕΠ!!!!Στη θέση τους ,φυσικά προσλαμβάνει οκταμηνίτες, εξαμηνίτες και διμηνίτες οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι άτομα που έχουν πετύχει ως μόνιμοι!!!

Ανατρέχοντας στις ιδιωτικοποιήσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ  (1997-2002)διαπιστώνουμε ότι τα κέρδη για το δημόσιο ήταν ελάχιστα (ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΚΕΡΔΗ 2-5 ΕΤΩΝ) ενώ για την πλουτοκρατία τεράστια (ΟΤΕ-ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ).

Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του Εθνικού Πλούτου έχουν σχεδιασθεί πολλά χρόνια πριν. Όλα αυτά τα μέτρα που ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά δεν είναι αποφάσεις ΄΄εν θερμώ''.

Είναι κινήσεις καλά σχεδιασμένες .

Ας ανατρέξουμε στη Συνθήκη του Μάαστριχ, της Λισαβόνας. Είναι το λεγόμενο 3ο και τελευταίο στάδιο της Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωσης. Εδώ, θα ξεπουληθεί ότι δεν έχει ξεπουληθεί ως τώρα!!

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι, να αποδυναμωθεί και αδρανοποιηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και να γίνουν όλες  οι ''διαρθρωτικές κινήσεις'' (ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό-μισθολογικό) ώστε να παραδοθούν στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ χωρίς περιττές σκοτούρες με μισθούς πείνας , υποτέλειας και υπό το φόβο της απόλυσης, της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Ο αγώνας θα είναι σκληρός, μακρύς και άνισος.

Δεν πρέπει να σταθούμε απαθής στην κοινωνική και οικονομική λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού.

Αντίσταση με κάθε τρόπο! Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο εργάτης!

Κανένα ΜΜΕ δεν αναφέρεται στα πραγματικά αίτια της κρίσης, στους πραγματικούς υπεύθυνους!

Όλοι πιπιλίζουν την καραμέλα για τους κλέφτες, να πάνε φυλακή οι κλέφτες, ο τάδε υπουργός έφαγε τόσα ο δείνα έχει βίλα 1000 τετραγωνικών στο τάδε νησί!!

Μα καλά θα αναρωτηθείτε δεν πρέπει να πάει κάποιος φυλακή?

Φυσικά και πρέπει. Δεν είναι αυτό όμως το πρόβλημα και δεν πρέπει να μπούμε σ΄αυτή τη λογική!

Πρωταρχικός στόχος μας είναι η αντίσταση!!

Η αγωνία για το μέλλον που  επιφυλάσσουν για εμάς, για τα παιδιά μας.

Αναφέρονται στο διακομματικό σκάνδαλο του ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ για το οποίο ευθύνονται πάντα οι άλλοι!!

Για τα διαχρονικά σκάνδαλα των εξοπλισμών δεν μιλάει κανείς!

Πόσα ΜΜΕ αναφέρονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες? Γνωρίζει κανείς πόσα χρήματα δαπανήθηκαν τελικά? Γνωρίζει κανείς τι απέγιναν τα Ολυμπιακά ακίνητα ?Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, τα γυμναστήρια, κολυμβητήρια που ρημάζουν?

Αλήθεια γιατί δεν μιλάει κανείς γι αυτά?

Πριν ένα χρόνο ακούγαμε για κρίση σε κάποια ανεπτυγμένη χώρα και μας ακουγόταν σαν κάτι μακρινό και που δε μας αφορά.

Σήμερα είναι εδώ στην πόρτα μας! Μας αφορά όλους πλέον.

Είναι όμως αληθινή? Υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις ότι έτσι είναι όπως τα παρουσιάζουν?

Ή είναι ένα τέχνασμα της Κεφαλαιοκρατίας για να μας αποζουμύσει?

Ένα έξυπνο τέχνασμα για να περάσει με ελάχιστες αντιδράσεις τα επαίσχυντα μέτρα τους?

Μα θα πείτε χρωστάμε 300 δις ευρώ, το χρέος είναι 115% και το έλλειμμα 14%!


ΜΕΓΑ ΑΠΑΤΗ! Όπως επισημαίνουν Η «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» και η γαλλική επενδυτική «Νατιξίς»:

η γερμανική εμμονή στην άμεση καταπολέμηση των δημόσιων ελλειμμάτων ενεργοποιεί τον κίνδυνο ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αποσταθεροποίησης, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει το ευρώ. Η επιδίωξη δημοσιονομικής σταθερότητας, με περικοπές δαπανών και μισθών, αποσταθεροποιεί την οικονομία και αυτό τελικά δεν περιορίζει τα ελλείμματα, αλλά τα διευρύνει.

Η καγκελάριος προβάλλει τη «γερμανική μέθοδο» ανταγωνιστικότητος για τις χώρες της ευρωζώνης. «Εσωτερική υποτίμηση» του εργασιακού κόστους προς ανάκτηση ανταγωνιστικότητος. Όμως, είναι γνωστό ότι 75% των γερμανικών πλεονασμάτων προέρχονται από αντίστοιχα ελλείμματα των χωρών-μελών της ευρωζώνης. Όπως ακριβώς τα κινέζικα πλεονάσματα αντιστοιχούν σε αμερικανικά ελλείμματα. Σήμερα, η Γερμανία θεωρείται η Κίνα της Ευρώπης. Αμφότερες ως πλεονασματικές οικονομίες θα όφειλαν να ανατιμήσουν διορθωτικά τα νομίσματά τους. Αυτό δεν συμβαίνει: τα πλεονάσματα συσσωρεύονται, ενόσω η νομισματική σχέση μεταξύ πλεονασματικών και ελλειμματικών περιοχών παραμένει αμετάβλητη. Η μεν Κίνα αρνείται να ανατιμήσει, η δε Γερμανία επωφελείται του ότι αυτό αποκλείεται σε συνθήκες ενιαίου νομίσματος.

Λοιπόν σαν  κάτι σάπιο να βρομάει δε νομίζεται?

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απλές σκέψεις ενός ανθρώπου που συμπληρώνει 1 χρόνο άνεργος, πατέρας 2 παιδιών

και επιτυχόντας μέσω ΑΣΕΠ σε 2 διαγωνισμούς του Δημοσίου, αλλά παραμένει άνεργος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου