Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Ορυχείο Καρδιάς 11/11/2008

Η διεύθυνση του Ορυχείου Καρδιάς αποφάσισε να αναιρέσει την απόφασή της για περικοπή δεδουλευμένων από εργαζόμενους στη βάρδια του Ορυχείου. Αυτό έγινε μετά από την έντονη παράσταση διαμαρτυρίας των στελεχών του ΤΟ.Π. Ορυχείου Καρδιάς του Συνδικάτου Ενέργειας “Εργατική Αλληλεγγύη” προς τη διεύθυνση του Ορυχείου Καρδιάς, την στοιχειοθέτηση του αβάσιμου των πληροφοριών για κράτημα του εξοπλισμού για 15 και 20 λεπτά, την δημοσιοποίηση του ζητήματος με ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους και τον τύπο και την προειδοποίηση για άνοιγμα γενικότερα του ζητήματος της υπεραπασχόλησης των εργαζόμενων της βάρδιας.

 

Η αναίρεση της απόφασης η οποία εκτός των άλλων ήταν άδικη και εκδικητική έγινε γιατί το συνδικάτο αντέδρασε αμέσως και φυσικά λόγω του κύρους του που καταχτήθηκε μέσα από τους διαχρονικούς αγώνες και της βαρύτητας που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του έδωσαν με την αυξημένη συμμετοχή τους στις τελευταίες εκλογές.

Το πρόβλημα με τις περικοπές ωρών μπορεί να λύθηκε όμως το μεγάλο θέμα της υπεραπασχόλησης και των κλεμμένων υπερωριών στη βάρδια τώρα ανοίγει.

Το συνδικάτο μας θα εντείνει το επόμενο διάστημα τον συνδικαλιστικό αλλά και τον δικαστικό αγώνα για:

  • Επαναφορά της 1 ώρας υπερωρίας και κατάργηση της αποζημίωσης βάρδιας.
  • Εφαρμογή 5νθήμερου και στη βάρδια των ορυχείων.
  • Προσλήψεις και δημιουργία της 5ης φυλακής

Το γραφείο τύπου του ΤΟ.Π Ορ. Καρδιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου