Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ» ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ.

Κοζάνη 10/11/2008

  • Η διεύθυνση του Ορυχείου καρδιάς για τιμωρία κόβει ώρες από τους εργαζόμενους τις βάρδιας.
  • Ετοιμάζεται σχέδιο γενικότερων περικοπών με το ψευδές αιτιολογικό ότι χάνονται 15 και 20 λεπτά στην διαδικασία της αλλαγής.
  • Να απαιτήσουμε τώρα να δοθούν πίσω οι κλεμμένες ώρες υπερωρίας, ένα στοιχειώδη διάλειμμα για φαγητό και επιτέλους να εφαρμοστεί το 5νθήμερο - 40ώρο με τη δημιουργίας 5ης φυλακής και στα ορυχεία.

Η διεύθυνση του Ορυχείου καρδιάς έδωσε εντολή να «κοπεί» μια ώρα από τους συναδέλφους που αποτελούσαν το πλήρωμα τριών εκσκαφέων με το αιτιολογικό ότι σταμάτησαν 20 λεπτά νωρίτερα από την αλλαγή και γύριζαν εν κενό τον καδοτροχό!!!

Αυτό θέλουν να το εντάξουν σε ένα γενικότερο σχέδιο περικοπών με τον ισχυρισμό ότι οι εργαζόμενοι στο Ορυχείο Καρδιάς και στο Νότιο πεδίο τους τελευταίους μήνες εσκεμμένα σταματάνε την εκσκαφή 20 λεπτά νωρίτερα από την αλλαγή.

1. Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό είναι μεγάλο ψέμα και αποτελεί προβοκάτσια ολκής αν διοχετεύεται από μεσοκατώτερα στελέχη των ορυχείων γιατί σε καμιά περίπτωση η καθυστέρηση στην αλλαγή δεν ξεπερνάει τα 3 με 5 λεπτά χρόνος που χρειάζεται ο χειριστής για να κατεβεί από το χειριστήριο.

2. Δεύτερον δεν δεχόμαστε να επιβάλλονται εκδικητικές περικοπές δεδουλευμένων, πόσο μάλλον όταν γίνονται σαν τιμωρία σε εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της εκσκαφής που αποδεδειγμένα και μετρημένα δουλεύουν 8 ώρες τα 8ώρο κάτω από αντίξοες συνθήκες.

3. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι εκτός των άλλων θύματα συμπαιγνίας της διοίκησης της ΔΕΗ και των εργοδοτικών συμβιβασμένων συνδικάτων που συμφώνησαν οι εργαζόμενοι στις βάρδιες των ορυχείων να δουλεύουν 7 ημέρες και 63 ώρες την εβδομάδα και από πάνω να τους υποκλέπτονται 300 έως και 500 Ευρώ το μήνα με το μεγάλο κόλπο της μετατροπής της υπερωρίας σε «αποζημίωση βάρδιας» και τα καραγκιοζιλίκια των πράσινων και κόκκινων ρεπό!

Το συνδικάτο μας είναι αποφασισμένο να αντιπαλέψει μαζί με τους εργαζόμενους όλα αυτά και να επιβάλει μέσα από σκληρούς αγώνες την επαναφορά της υπερωρίας, την καθιέρωση του 5νθήμερου και την δημιουργία της 5ης φυλακής.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου