Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ

Κοζάνη 10/12/2008

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ

Ø Καταδικάζουμε την κυβέρνηση και τα όργανά της για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου !

Ø Αγωνιζόμαστε για να μην περάσει η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας για μισή δουλειά- μισή ζωή!

Ø Λεφτά για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, την παιδεία, την υγεία και όχι για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο!

Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια δεν είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός αλλά καρπός της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει τους εργαζόμενους και τη νεολαία τρομοκρατημένους για να μην αντιδρούν στη διαρκεί αφαίρεση εργασιακών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, είναι το αποτέλεσμα της εντολής Μητσοτάκη «εσείς είστε το κράτος»!!!

Αυτή η δολοφονία είναι η συνέχεια της δολοφονίας της γυναίκας στη Λευκίμμη, είναι η συνέχεια του άγριου ξυλοδαρμού γυναικών, γέρων και παιδιών στον Άγιο Δημήτριο, της άγριας καταστολής των φοιτητικών αγώνων και των δικαστικών διώξεων των απεργιακών αγώνων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των κλάδων άλλων εργαζομένων!

Η Κυβέρνηση και το κεφάλαιο προετοιμάζονται να συντρίψουν τον «εχθρό λαό» που αναγκαστικά θα βγαίνει στους δρόμους του αγώνα ενάντια στις νέες επιθέσεις που έρχονται, ενάντια στο νέο κύμα απολύσεων και τη νέα λιτότητα και φτώχεια που του ετοιμάζουν.

Η ίδια η κυβέρνηση που αποφασίζει και εφαρμόζει πολιτική ασφυκτικής λιτότητας για τους εργαζόμενους και ταυτοχρόνως δωρίζει 28 δις Ευρώ στους τραπεζίτες, η ίδια κυβέρνηση που αναβαθμίζει το ρόλο της αστυνομίας ως απάντηση στην κοινωνική αδικία που η ίδια δημιουργεί, είναι η ίδια κυβέρνηση που συνδιαμορφώνει στο πλαίσιο της ΕΕ τρομονόμους ενάντια σε αγωνιστές και κινήματα.

Η ακρίβεια έχει εκτιναχτεί στα ύψη στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Τα χρέη στις τράπεζες κάνουν ακόμα πιο δυσβάσταχτο το κόστος ζωής για χιλιάδες καταχρεωμένες οικογένειες. Δεκάδες εργοστάσια κλείνουν ή απολύουν εργαζόμενους: Χιλιάδες εργαζόμενοι προστίθενται καθημερινά στις ουρές των ανέργων. Την ίδια στιγμή Ολυμπιακή, λιμάνια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ. βγαίνουν στο σφυρί, τα ταμεία χάνουν δισεκατομμύρια από τα χρήματα των ασφαλισμένων, καταργούνται τα βαρέα και ανθυγιεινά, μπαίνουν νέοι φόροι και ελαστικοποιούνται ακόμα περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις.

Γι αυτό αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

Ø Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας.

Ø Να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Εθνικοποίηση κάθε επιχείρησης που κλείνει και λειτουργία της υπό εργατικό έλεγχο.

Ø Να παλέψουμε για καθιέρωση 35ωρου-5ήμερου ώστε να ανοίξουν θέσεις εργασίας και αύξηση μισθών, 1.400 ευρώ βασικός μισθός για όλους.

Ø Να γυρίσουν όλα τα κλεμμένα στα ασφαλιστικά ταμεία, να σταματήσει ο τζόγος των αποθεματικών, να πληρώσουν τα χρέη τους κράτος και εργοδότες,

Ø Να αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες για κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων, εργατικών κατοικιών

Ø Άμεση οικονομική ενίσχυση Υγείας, Παιδείας, Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να διασφαλιστούν ως Δημόσια Δωρεάν αγαθά.

Ø Να επανακρατικοποιηθούν όλοι οι Δημόσιοι Οργανισμοί και Υπηρεσίες υπό εργατικό έλεγχο και να μειώσουν τα τιμολόγιά τους. - Να παγώσουν όλα τα χρέη εργαζομένων, αγροτών και όσων πήραν δάνεια για πρώτη κατοικία.

Ø Να απαγορευτούν οι κατασχέσεις σπιτιών και γης από τις Τράπεζες. Να εθνικοποιηθεί το βασικό Τραπεζικό σύστημα και να λειτουργήσει προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Ø Κρατικός και εργατικός έλεγχος στις τιμές των προϊόντων, κατάργηση του Φ.Π.Α. σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Ø Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι της δολοφονίας, να παραιτηθούν «αληθινά» ο Παυλόπουλος και ο Χηνοφώτης.

Ø Να ανακληθούν όλες οι διώξεις των αγωνιστών κατοίκων του Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου