Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Κοζάνη 30/6/2008

Ελλείψεις γιατρών εργασίας και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το τελευταίο διάστημα στους περισσότερους ΑΗΣ και ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε. δεν προσλαμβάνονται γιατροί εργασίας και νοσηλευτικό προσωπικό για να αντικαταστήσουν αυτούς που φεύγουν μετά από τη λήξη των συμβάσεων τους ή κατά τη διάρκεια μακροχρόνιας απουσίας νοσηλευτριών (εγκυμοσύνη, τοκετός, λήξη εξαμήνων κλπ).

Το αποτέλεσμα είναι να σταματούν οι προληπτικοί έλεγχοι, να πηγαίνουν πίσω όλες οι εργασίες που αφορούν την Υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας καθώς επίσης, σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, να δουλεύουν συνεχόμενα δωδεκάωρα για να καλύψουν όλες τις βάρδιες και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ελπίζουμε αυτό να μην εντάσσεται στη μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης, και την αύξηση της κερδοφορίας των μετόχων η οποία το τελευταίο διάστημα δεν είναι και στα καλύτερά της.

Εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δεν γίνονται οι προκηρύξεις θέσεων νωρίτερα από την λήξη των συμβάσεων ούτως ώστε να μη μένουν οι θέσεις ακάλυπτες αφού έτσι κι αλλιώς η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη από το νομοθετικό πλαίσιο να διαθέτει για προκαθορισμένο χρόνο γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το συνδικάτο μας, χωρίς να ισχυρίζεται ότι η ύπαρξη και μόνο γιατρών εργασίας και νοσηλευτών λύνει αυτόματα όλα τα προβλήματα Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας, απαιτεί να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις και ταυτόχρονα στέκεται αλληλέγγυο στο Σύλλογο Γιατρών Εργασίας της ΔΕΗ που αγωνίζεται όχι μόνο για προσλήψεις αλλά και για την αυτονόητη ασφαλιστική – συνταξιοδοτική κάλυψη των μελών του.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου