Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΤΑΣΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: ΠΡΟΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ" ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Κοζάνη 1/7/08

Η «κοινωνική ευαισθησία» του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και ο ρόλος των «ισχυρών» συνδικάτων της ΔΕΗ στην περιοχή.

Μαζί με τους συλλόγους καταναλωτών που μας καλούν σε μποϋκοτάζ προϊόντων σήμερα και να ψωνίζουμε διπλάσια αύριο, να αναπτύξουμε καταναλωτική συνείδηση κάνοντας σαφάρι στα σούπερ μάρκετ για τον εντοπισμό των φτηνών προϊόντων, ώστε να «πλήξουμε την ακρίβεια», τα συνδικάτα των εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» και «Ένωση» ανέλαβαν το ρόλο του πωλητή (πλασιέ) προώθησης των καταναλωτών μελών τους στις εμπορικές επιχειρήσεις της Πόλης.

Μετά την διαμαρτυρία του ΣΕΒ, όπου με οργισμένη δήλωσή του μας γνωστοποιεί πως «πλήττονται σκληρά τα μέλη του από την ακρίβεια» για την οποία το κράτος και μόνον αυτό ευθύνεται (είναι σωστό γιατί και το κράτος - όργανο του ΣΕΒ είναι, και όντως ευθύνεται για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει, ακολουθώντας πειθήνια τις οδηγίες του κεφαλαίου και της ΕΕ), ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης «συμμετέχοντας κι αυτός στη μάχη ενάντια στην ακρίβεια με κοινωνική ευαισθησία» εφαρμόζει μια από τις πλέον γνωστές τεχνικές στις πωλήσεις προϊόντων, με εκπτώσεις σε ομάδες καταναλωτών με κίνητρο μια δήθεν προνομιακή αντιμετώπισή τους σε σχέση με τους υπόλοιπους καταναλωτές. Τι προσφορές να κάνουν οι έμποροι άλλωστε στον άνεργο, τον εργαζόμενο των 600 € στους εργολάβους και στο δουλεμπόριο, σ’ όλους αυτούς που έτσι κι αλλιώς τους φτάνουν δεν τους φθάνουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες για την επιβίωσή τους;

Δεν είναι υπεύθυνη η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, η ανεξέλεγκτη ελεύθερη αγορά, και ο ανταγωνισμός που κατά περίεργο τρόπο ανεβάζει τις τιμές αντί να τις κατεβάζει, διαψεύδοντας τους ειδήμονες οικονομικούς εγκεφάλους του νεοφιλελευθερισμού που μας «γάνωσαν» το εγκέφαλο και πολλοί ακόμα τους πιστεύουν. Υπεύθυνοι είμαστε όλοι εμείς, εργάτες, συνταξιούχοι, άνεργοι κλπ που το ρίξαμε στην κραιπάλη και την ασύδοτη κατανάλωση, και δεν περιορίζουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες σε ψωμί – ελιά δικομματικό νεοφιλελευθερισμό και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σωστά και καλά πράττει ο εμπορικός σύλλογος να προωθεί τα συμφέροντα των μελλών του, τα συνδικάτα όμως μπροστά στην απογείωση της ακρίβειας και την ΕΣΣΕ της ΓΣΕΕ που δίνει αυξήσεις 1 ΕΥΡΩ την ημέρα πιστεύουν πως αυτή είναι η λύση για τους εργαζόμενους;

Τα ίδια συνδικάτα δεν έδειξαν αντίστοιχη ευαισθησία να καταγγείλουν την άθλια ΕΣΣΕ της ΓΣΕΕ, ούτε καίγονται για την υπογραφή της ΕΣΣΕ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Παραμένουν ουσιαστικά αδιάφορα για το σκλαβοπάζαρο των εργολάβων που συντελείται δίπλα μας, για την μαύρη εργασία στην περιοχή μας που σύμφωνα με παλιότερη έρευνα ξεπερνούσε το 75% !!! Ας φροντίσει λοιπόν και ο εμπορικός σύλλογος να δείξει την κοινωνική του ευαισθησία, τουλάχιστον γι’ αυτά που του αναλογούν στη μαύρη εργασία και όχι με προσφορές - ελεημοσύνη και τεχνικές μάρκετινγκ στις πωλήσεις αν θέλει όντως να είναι ειλικρινής.

Όσο για τα συνδικάτα τους καλούμε σε κοινή δράση για την υπογραφή κλαδικής ΕΣΣΕ – απάντηση στην ακρίβεια από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, να καταγγείλουμε από κοινού την άθλια σύμβαση της ΓΣΕΕ με στόχο την υπογραφή νέας, με ουσιαστικές αυξήσεις που να ανακουφίζουν τους εργαζόμενους από την ακρίβεια, να παλέψουμε ενάντια στην ανεργία, το σκλαβοπάζαρο των εργολάβων και τη μαύρη εργασία στην περιοχή μας, όχι με ένα κείμενο καλών προθέσεων γενικά, αλλά με συγκεκριμένη δράση και εκδηλώσεις.

Αρκετά με τις γελοιότητες της καταναλωτικής συνείδησης. Στους ευαίσθητους «κοινωνικούς εταίρους» και λοιπούς ευαίσθητους προστάτες των καταναλωτών τους καλούμε:

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου