Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κοζάνη 26 Μαΐου 2008


Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Συνάδελφοι – σες


Στις αρχές του 21ου αιώνα βλέπουμε το δικαίωμα στην απεργία να διώκεται σαν κακούργημα, η διαδήλωση και η διαμαρτυρία να θεωρούνται απαράδεκτες εκδηλώσεις, να καταδικάζεται μετά βδελυγμίας κάθε μορφής αγώνας και κινητοποίησης, και η αντίθεση στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ να βρίσκεται στα όρια της παρανομίας, όπως ήταν και στις αρχές του 19ου αιώνα.


Σ’ αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως η υποτομεάρχης διοικητικής μέριμνας του Oρυχείου Καρδιάς θεώρησε πως το δικαίωμα του προέδρου του συνδικάτου μας να ζητήσει εξηγήσεις και να διαμαρτυρηθεί ΕΝΤΟΝΑ -γιατί λειτουργούσε σαν οργανωτικός γραμματέας άλλου συνδικάτου, παραβιάζοντας κάθε προβλεπόμενη διαδικασία για τις εγγραφές των εργαζομένων ως μέλη στα συνδικάτα της ΔΕΗ ΑΕ, αφού οι συνδρομές παρακρατούνται από την επιχείρηση-, είναι απαράδεκτο και ζήτησε την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του.


Γνωρίζουμε τον ισχυρισμό για «μεμονωμένα φαινόμενα» κατάχρησης του διευθυντικού δικαιώματος. Όμως πως διαφορετικά αυτά τα «μεμονωμένα φαινόμενα» θα εμφανίζονταν, αν κάθε φορά οι «μεμονωμένοι» προϊστάμενοι δεν έπλητταν ένα «μεμονωμένο» θύμα; Μήπως προχωρώντας σε μαζικές διώξεις;


Αντίθετα, αν το δικαίωμα του προέδρου οποιουδήποτε συνδικάτου να παρεμβαίνει για ζητήματα που αφορούν το συνδικάτο ακόμα και με τον ποιο έντονο τρόπο και με κάθε μορφής κινητοποίηση, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και του ασκείται δίωξη, είναι προφανές ότι εντάσσεται στη γνωστή σε όλους μας τακτική του παραδειγματισμού. Δεν είναι τόσο το πρόσωπο που διώκεται αλλά η θέση του ως εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων. Εντάσσεται στην τακτική να καταργήσουν στην πράξη το όποιο εργατικό δίκαιο έχει απομείνει, και να στείλουν μήνυμα «φρονηματισμού» σε κάθε «μεμονωμένο» εργαζόμενο ότι είναι υποψήφιο «μεμονωμένο» θύμα δίωξης.


Δεν θα λυγίσουμε. Ούτε μας τρομοκρατούν τα σχέδια της διοίκησης να θέσει σε απαγόρευση το δικαίωμα της υπεράσπισης των εργαζομένων και του συνδικάτου τους. Για μας είναι μια νέα πρόκληση. Οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο μας θα αντισταθούν και θα προασπίσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο της Εργατικής Αλληλεγγύης, όπως και τους διωκόμενους συναδέλφους της ΓΕΝΟΠ με κάθε πρόσφορο μέσο και με κάθε μορφή πάλης ενάντια στην απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και την ποινικοποίηση των αγώνων.


Καλούμε τα συνδικάτα της ΔΕΗ ΑΕ, τη ΓΕΝΟΠ και τα ΕΚ του Νομού να καταγγείλουν την δίωξη του προέδρου του συνδικάτου Πράσσου Στέφανου και να αντιδράσουν άμεσα με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να μην τολμήσουν να προχωρήσουν στη δίωξή του. Δεν είναι προσωπική υπόθεση, ούτε αφορά μόνο το συνδικάτο μας, αφορά το σύνολο των εργαζομένων και τα συνδικάτα τους.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου