Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

14η ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ... Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 23/5/2008 Κοζάνη 23/5/2008


Συμπαράσταση στον ηρωικό αγώνα των κατοίκων


του Αγίου Δημητρίου-ρυακίου




  • Συνεχίζεται για 14η μέρα η κατάληψη της βόρειας πύλης του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου καθώς και των ταινιοδρόμων τέφρας και λιγνίτη.



  • Κατάληψη σήμερα της Περιφέρειας



  • ΔΕΗ και Κυβέρνηση κάνουν τα «αμερικανάκια», δεν συζητάνε με τους κατοίκους, «ξέχασαν» όλες τις υποσχέσεις τους.



  • Άφαντο το «Σύμφωνο Συνεργασίας με τη ΔΕΗ».



  • Τώρα όσο ποτέ αναγκαία η συμπαράσταση και η αγωνιστική Αλληλεγγύη των εργαζομένων, των μαζικών φορέων και όλων των κατοίκων.


Συνεχίζουν τον ανυποχώρητο αγώνα τους για 14η μέρα οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου με μπροστάρη τον «Σύλλογο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης».


Οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της Κυβέρνησης στο Νομό αδιαφορούν πλήρως, παρότι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της τραγική κατάστασης που βρίσκονται οι κάτοικοι και κυρίως οι νέοι οι οποίοι βιώνουν καθημερινά:




  • Ένα μολυσμένο και πλήρης υποβαθμισμένο περιβάλλον κυριολεκτικά κάτω από τις καμινάδες και δίπλα στους ταινιόδρομους στο οποίο πρέπει να ζήσουν, να δημιουργήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με ένα σωρό αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας.

  • Την εγκατάλειψη από την πολιτεία η οποία δεν ενδιαφέρεται για το ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να γίνουν ούτε αγρότες, ούτε κτηνοτρόφοι αφού δεν τους βάζουν σε προγράμματα λόγο ρύπανσης της περιοχής και τα προϊόντα τους θεωρούνται μολυσμένα και δεν αγοράζονται.

  • Την εκμετάλλευση από τους εργολάβους αλλά και από την ίδια τη ΔΕΗ η οποία αφού τους πήρε ή τους αχρήστευσε τα χωράφια, με χίλια ζόρια τους παίρνει για εξήντα μεροκάματα και στην καλλίτερη περίπτωση για έξι μήνες.


Όμως αυτοί οι άνθρωποι διεκδικούν από την πολιτεία να ζήσουν τίμια και αξιοπρεπώς με μια σίγουρη δουλειά, σε ένα καθαρό περιβάλλον. Και αυτό το απαιτούν όχι «γλείφοντας» και παρακαλώντας, αλλά βγαίνοντας για πέμπτη φορά «στο δρόμο της φωτιάς» και του αγώνα.


Το συνδικάτο μας θα είναι δίπλα τους μέχρι το τέλος.


Αυτός ο αγώνας δεν θα πάει χαμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου