Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

 

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΧΑΤΣΗΔΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΕΝΩΣ ΑΙΩΝΑ

 

ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ !

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΛΩΣΕΙΣ  ΠΕΜΠΤΗ 10/6

 

Καταργούν το 8ωρο, μας βάζουν να δουλεύουμε 10 ώρες ημερησίως  χωρίς να πληρωνόμαστε υπερωρίες, και θα μας δίνουν ανάπαυση σε διάστημα ενός χρόνου αν θέλουν οι εργοδότες που ειρωνικά αναφέρουν ως «ελεύθερη συμφωνία» μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Καταργούν και με νόμο ολοκληρωτικά την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν τις απολύσεις χωρίς αποζημίωση.

Απαγορεύουν την συνδικαλιστική δράση, τις απεργίες και το δικαίωμα των εργαζομένων να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους για μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους.

 

Αυτό το νομοσχέδιο είναι απευθείας βγαλμένο από τα συρτάρια του Σ.Ε.Β, των αφεντικών, της εργοδοσίας που όλα τα χρόνια περίμεναν την κατάλληλη  στιγμή να το κάνουν πράξη.

 

 Όσο και αν ο υπουργός, η κυβέρνηση και τα μπουκωμένα, με δημόσιο χρήμα, παπαγαλάκια των ΜΜΕ χωρίς ίχνος ντροπής προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, μιλώντας για δήθεν «προοδευτικά και εκσυγχρονιστικά» μέτρα μιας σύγχρονης εποχής, δεν μπορούν να κρύψουν ότι αυτό το νομοσχέδιο μας γυρίζει εμάς και τα παιδιά μας, στο 1920 του εργατικού μεσαίωνα και της εργατικής σκλαβιάς   

Οι εργαζόμενοι  από την ίδια τους την πείρα γνωρίζουν πως με την εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, την άνοδο του μορφωτικού επιπέδου των εργαζομένων, ο αναγκαίος χρόνος εργασίας για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και κοινωνικού πλούτου, καλύπτεται όχι μόνο σε ένα οκτάωρο αλλά και σε πολύ λιγότερο. Ο υπόλοιπος χρόνος εργασίας είναι απλήρωτος και πηγαίνει στις τσέπες ως κέρδος καθαρό στα κοινωνικά παράσιτα, των αφεντικών, του μεγάλου κεφαλαίου  και στους γύρω τους.

 

Εργαζόμενοι - εργαζόμενες

 

 Ο καθένας μόνος του δεν μπόρεσε να καταφέρει τίποτε ποτέ, αυτή ήταν είναι και θα είναι η δύναμη των εργατών. Το γνωρίζουν καλά οι αντίπαλοί μας  και εκεί χτυπάνε  με την κατάργηση των συνδικαλιστικών  δικαιωμάτων.

Μιλάνε για εκκαθάριση και διαφάνεια στο συνδικαλιστικό πεδίο, αυτοί που εξευτέλισαν την έννοια του συνδικαλισμού, που έθρεψαν τους συνδικαλιστοπατέρες -προνομιούχους, που έχτισαν καριέρες πάνω στα ρουσφέτια, αυτούς που έκαναν την ΓΣΣΕ, ομοσπονδίες και συνδικάτα που ελέγχουν, υποχείρια  των δικών τους εντολών να μην μπορούν και μην θέλουν να αντισταθούν ακόμα και σε αυτό το τερατούργημα.

 Με  ενότητα να υπερβούμε τους ατομικισμούς την αδιαφορία την ηττοπάθεια και τους  κομματικούς διαχωρισμούς.

Ενωμένοι και οργανωμένοι με στόχους διεκδικήσεων για ένα καλύτερο αύριο, ενάντια σε κάθε επίθεση κάθε κυβέρνησης και της εργοδοσίας .

 

Στην πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός.

Στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΓΩΝΑΣ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

 

 

Γραφείο τύπου

Κοζάνη 7/6/21

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου