Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ



Σε συνέδριο βίας και νοθείας, μακριά από τους εργαζόμενους οδηγείται το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και της επίθεσης του κεφαλαίου των κυβερνήσεων, της Ε.Ε και ΔΝΤ ενάντια στην εργατική τάξη, σε μισθούς συντάξεις και γενικά στα εισοδήματα των εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, με ευθύνες των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, έλαμψε δια της απουσίας του. Την τελευταία τριετία γίναμε μάρτυρες της απόλυτης γραφειοκρατικής και τυπικής λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Ένα Εργατικό Κέντρο «άδειο και σκοτεινό» ακόμα και στις παραμονές απεργιών και κινητοποιήσεων σε μια περίοδο που η εργατική τάξη σφάζεται ανελέητα. Τα σωματεία μέλη που λειτουργούσαν έστω και υποτυπώδη το τελευταίο διάστημα μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Λίγες μόνο μέρες πριν από το συνέδριο του ΕΚΚ η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, και μια νεοεμφανιζόμενη παράταξη, διάσπαση της ΔΑΚΕ, έχουν επιδοθεί σε ένα ξέφρενο αγώνα δημιουργίας νέων και νεκραναστημένων σωματείων που εμφανίζουν με υπερβολικά μεγάλο αριθμό ψηφισάντων και εκλέγουν πάρα πολλούς αντιπρόσωπους οι οποίοι το πιο πιθανό είναι να είναι νόθοι.

Σε μια εποχή που το συνδικαλιστικό κίνημα πανελλαδικά βρίσκεται σε υποχώρηση και η οργανωτική του πυκνότητα βρίσκεται σε διαρκή απόμείωση και η επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα από τους εργοδότες, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα όπως στη μονάδα 5 της Πτολεμαΐδας, είναι ανελέητη, εμφανίζονται  ψηφίσαντες σε σωματεία του ιδιωτικού τομέα περίπου στους τρεις χιλιάδες επιπλέον. Δηλαδή 50% περισσότεροι από τα προηγούμενα συνέδρια!!! Σε ένα από αυτά τα συνδικάτα φάντασμα με την ονομασία «Σύλλογος Ανέργων και Απασχολουμένων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης» που ανέδειξε μάλιστα ως αντιπρόσωπο και τον απερχόμενο Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου ο οποίος σημειωτέον είναι υπάλληλος της ΔΕΗ και μέλος του Συνδικάτου «Η ΕΝΩΣΗ» εμφανίζονται, «όλως τυχαία», να υπερψηφίστηκαν για αντιπρόσωποι του συνεδρίου του ΕΚΚ πάρα πολλά συγγενικά πρόσωπα πολλών μεγαλοσυνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ.
 ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και οι διασπάσεις τους προσπαθούν να έχουν την απόλυτη κυριαρχία στο νέο Δ.Σ του ΕΚΚ με όσο το δυνατόν λιγότερες ενοχλητικές φωνές, ακολουθώντας το παράδειγμα του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας. Και αυτό σε μια εποχή που τα πάντα ξεπουλιούνται και η περιοχή μας κινδυνεύει να γίνει ειδική οικονομική ζώνη, αυτή η κατάληξη του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης εγκυμονεί μεγάλους κίνδυνους για τους εργαζόμενους. Μεγάλη ευθύνη θα έχουν και αυτοί, οι «επιστρατευμένοι αντιπρόσωποι» από αυτές τις παρατάξεις .

Φυσικά η «Ταξική Συσπείρωση» δεν θα αφήσει να ξεχαστεί και το θέμα του ΙΝΕΚΑ (δουλεμπορικό του ΕΚΚ) και το δάνειο των 130.000 ευρώ περίπου το οποίο χρωστάει στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου των μετόχων που δεν είναι άλλο από το Δ/Σ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης  αποφάσισε την αποδοχή αυτού του δανείου και την αποστολή ενός ποσού της τάξης των 10.000 ευρώ από το ταμείο του Εργατικού Κέντρου, το οποίο θα αναλάβει να το ξεχρεώσει εξ’ ολοκλήρου. Χωρίς να γνωρίζουμε που πήγαν αυτά τα λεφτά. Την πρόταση αυτήν την καταψήφισε το μέλος της ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  Κώστας Ασαλουμίδης και ο πρόσφατα παραιτηθείς άπω τη ΔΑΚΕ (Γιάννης Μανές).
Θεωρούμε ότι το θέμα έχει και πολιτικές, συνδικαλιστικές προεκτάσεις  απαιτούμε να βγουν όλα στο φως και μάλιστα ενόψει συνεδρίου. Για να μάθουν τι συμβαίνει όλη οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία.
Η «ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θα δώσει αυτόν τον έντιμο και ταξικό αγώνα και σ αυτό το συνέδριο ενάντια σε όλο αυτόν τον συρφετό του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Καλεί τους αντιπροσώπους του συνεδρίου και όλους τους εργαζόμενους που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με αυτά τα φαινόμενα της σήψης και της συνδιαλλαγής, να στηρίξει την ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ και σ’ αυτόν τον αγώνα.

Το Γραφείο Τύπου
Κοζάνη 31/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου