Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Η E.Σ.Σ.Ε ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ


Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» καταγγέλλει την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, που προχωρούν στην υπογραφή με την διοίκηση της ΔΕΗ, της Σ.Σ.Ε που συνεχίζει την μνημονιακή καρατόμηση των δικαιωμάτων και  εισοδημάτων των εργαζομένων που άρχισε πριν από πέντε χρόνια αποδεικνύοντας πως οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικού σκηνικού και αν υπάρχει αυτοί παραμένουν το ίδιο εργοδοτικοί και εθελόδουλοι.  

Οι τρόφιμοι της Χαλκοκονδύλη, ζητούν τροφεία και συσσίτια για τους εργαζομένους θεωρώντας τους ζητιάνους, λες και οι υπόλοιπες ανάγκες των εργαζομένων όπως σπουδές παιδιών μπορούν να πληρώνονται με κουπόνια και που θυμίζουν περασμένες εποχές όταν το μεροκάματο δίνοντας σε είδος, , και αυτά ακόμα τα τροφεία θα δίνονται ανάλογα με την όρεξη που θα έχει ο διευθύνοντας σύμβουλος της επιχείρησης.
Σκεπάζοντας σαν την γάτα τις αμαρτίες τους και οικονομικές ατασθαλίες τους σχετικά με τα χρέη της ΓΕΝΟΠ, βάζοντας τους εργαζόμενους να τα πληρώσουν, με παρακράτηση από την ΔΕΗ δυο ευρώ για λογαριασμό της Ομοσπονδίας.
Παίρνουν το δωράκι τους από την διοίκηση, της πληρωμής των προσαυξήσεων βάρδιας ως να είναι παρών για τα συνδικαλιστικά στελέχη που έχουν πλήρη απαλλαγή, όταν δεν τις πληρώνονται οι εργαζόμενοι στα ορυχεία και σταθμούς για ασθένειες και ειδικές άδειες.
Όλες οι υπόλοιπες ρυθμίσεις της σύμβασης θα αποφασιστούν σε μεταγενέστερο χρόνο από επιτροπές που έχουν στήσει και την αποκλειστική ερμηνεία και εφαρμογή θα την έχει η διοίκηση.
Το συνδικάτο μας, μαζί με αλλά συνδικάτα, είναι αποφασισμένο να εμποδίσει την υπογραφή αυτής της Σ.Σ.Ε με οποιοδήποτε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο, καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν.
Καλούμε επίσης τις ταξικές δυνάμεις που δρουν στα πρωτοβάθμια σωματεία και στην ομοσπονδία, σε κοινή δράση ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα αυτής της σύμβασης, να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τους αρνητικούς συσχετισμούς δυνάμεων των γραφειοκρατικών και εργοδοτικών σωματείων τους,  ισοπεδώνοντας τις υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις που αντιδρούν, με τις εργοδοτικές ηγεσίες αυτών των σωματείων και της ομοσπονδίας.

Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» κοινοποιεί την απόφαση του Δ.Σ σχετικά με την Σ.Σ.Ε με την παρακάτω συνημμένη επιστολή- απάντηση στην ΓΕΝΟΠ.

                                                                        

Προς : ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
Θέμα:. Η απόφαση του Δ.Σ για την Ε.Σ.Σ.Ε

Με την παρούσα επιστολή, σας γνωρίζουμε ότι μετά από  συνεδρίαση του Δ.Σ του συνδικάτου την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 με θέμα την υπογραφή της Ε.Σ.Σ.Ε με βάση το σχέδιο σύμβασης που μας έχετε αποστείλει, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:
  1. Αυτό το σχέδιο σύμβασης απέχει μακράν από τις σημερινές δυνατότητες και ανάγκες των εργαζομένων και δεν διασφαλίζει ούτε το εισόδημα ούτε τα θεσμικά ζητήματα των εργαζομένων.
  2. Είναι μια βαθιά μνημονιακή σύμβαση που γίνεται στο τέλος των μνημονίων (όπως διατείνεται και η προηγούμενη και η νυν κυβέρνηση) και δένει χειροπόδαρα τους εργαζόμενους για τρία χρόνια δίνοντάς τους για αντάλλαγμα τα αλήστου μνήμης, χουντικά κουπόνια σίτισης.
  3. Η εμπειρία των εργαζομένων της ΔΕΗ είναι πικρή από παροχές αυτού του είδους γιατί εκτός του ότι κόβονται ανά πάσα στιγμή γίνονται αντικείμενο προβοκαρίσματος και κατασυκοφάντησης των εργαζομένων (επίδομα απομόνωσης, μειωμένο ρεύμα κλπ)
  4. Επίσης δεν διευκρινίζει:
α. όσο αφορά την εφαρμογή ή όχι των νόμων 4024/11 και 4046/12 που ενσωμάτωσε η διοίκηση της ΔΕΗ με την απόφαση 134/12 βάση των οποίων ο μισθός των εργαζομένων δεν πρέπει να ξεπερνά το 65% του μισθού του 2009.
β. τι πρόκειται να γίνει με τα επιδόματα, που παραπέμπεται στην επιτροπή αναμόρφωσης επιδομάτων που συγκροτήθηκε το 2012, και τα πορίσματα αυτής δεν μας γνωστοποιήθηκαν επίσημα.
γ. ακόμα και η εφαρμογή χορήγηση των διατακτικών σίτισης θα καθοριστεί από απόφαση   του διευθύνοντα συμβούλου.
Τέλος την τελική ερμηνεία ή εφαρμογή της σύμβασης αυτής θα την έχει ο διευθύνοντας σύμβουλος .
2. τα μόνα τα οποία διασφαλίζει αυτή η σύμβαση είναι τα δύο εξής σημεία με τα οποία διαφωνούμε κάθετα:
α. Η παρακράτηση δύο (2) ευρώ από κάθε εργαζόμενο για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ. Κάτι που με προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ έχουμε απορρίψει όπως και άλλα σωματεία   αφού υπάρχουν ανοικτά ζητήματα σχετικά με τα χρέη της ΓΕΝΟΠ και δεν δόθηκαν οι απαιτούμενες απαντήσεις.
β. Η χορήγηση στα συνδικαλιστικά στελέχη τις προσαυξήσεις βάρδιας και μάλιστα αναδρομικά ενώ πρώτα απ όλα θα έπρεπε να χορηγούνται σε όλες τις αναρρωτικές και ειδικές άδειες του προσωπικού.
Για όλα αυτά το Δ.Σ του συνδικάτου θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός της υπογραφής μιας τέτοιας σύμβασης που εκβιαστικά και μονόπλευρα μπαίνει στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους, και αναιρεί κάθε έννοια αυτής καθαυτής της Σ.Σ.Ε.
Για αυτό δεν συναινούμε με την υπογραφή αυτής της σύμβασης έτσι όπως έχει, και διατηρούμε κάθε νόμιμο δικαίωμα προσβολής αυτής της σύμβασης εφόσον προτίθεστε να προχωρήσετε στην υπογραφή της.

                                                       Για το Δ.Σ
          Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γραμματέας


Ασαλουμίδης  Κωνσταντίνος                                           Νιάκας  Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου