Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 20,9 εκατομμύρια άνθρωποι θύματα σύγχρονων μορφών δουλείας

Στη φωτογραφία μνημείο για τα θύματα δουλεμπορίου, στη Ζανζιβάρη
Υπό το καθεστώς σύγχρονων μορφών δουλείας ζουν τουλάχιστον 20,9 εκατομμύρια άνθρωποι
σε ολόκληρη την υφήλιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που τονίζει ότι ανάμεσά τους βρίσκονται αρκετά παιδιά που κακοποιούνται σεξουαλικά."Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων παιδιών υπόκεινται σε μορφές σύγχρονης δουλείας" και "υπάρχει έλλειψη" πολιτικής βούλησης "για να τους σώσει από αυτήν την κατάσταση αυτή" τόνισαν η Ουρμίλα Μπούλα, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τις σύγχρονες μορφές δουλείας, η Μοντ ντε Μπουρ-Μπουκίτσιο, εισηγήτρια για το δουλεμπόριο παιδιών και η Μαρία Γκράτσια Τζαμαρινάρο, εισηγήτρια για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

"Τουλάχιστον 20,9 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε σύγχρονες μορφές δουλείας με τις γυναίκες και τα κορίτσια να αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα" δήλωσε η Μπούλα, επικαλούμενη μία έκθεση του 2012 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΟΙΤ).
"Επιπλέον 168 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται, το 50% και πλέον εξ αυτών σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, κυρίως σε ορυχεία και σε λατομεία" προσέθεσε η ίδια.
"Κλέβουν την παιδική ηλικία από εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, επειδή είναι θύματα καταναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης", κατήγγειλε η ντε Μπουρ-Μπουκίτσιο.
Η Διεθνής Ημέρα για την κατάργηση της Δουλείας σηματοδοτεί την ημερομηνία της έγκρισης της ΓΣ του ΟΗΕ της συνθήκης για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων το 1949.
Διεθνής Ημέρα για την Κατάργηση της Δουλείας, 2 Δεκεμβρίου
http://left.gr/
 Kozani.tv το κλικ της ενημέρωσης, ειδήσεις από την Κοζάνη την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου