Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Από επετειακή να γίνει ανατρεπτικήΝΑΡ : Για Απεργία 27/11

ΝΑΡ, Απεργία 27/11

Η επετειακή 24ωρη πανελλαδική απεργία που συνηθίζει να προκηρύσσει προς το τέλος κάθε έτους η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε και φέτος για τις 27 Νοεμβρίου, ενώ συμμετοχή στην Απεργία ψήφισε και η ΑΔΕΔΥ, μετατρέποντάς την σε Πανελλαδική-Πανεργατική απεργιακή μέρα. Προφανώς στο σκεπτικό της απόφασής τους οι ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν είχαν την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην βάρβαρη επίθεση, ούτε τις εξελίξεις με τα νέα αιματηρά μέτρα που συζητούν και αποφασίσουν η τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είχαν σκοπό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την απόφαση της απεργίας, μια εθιμοτυπική απεργία για τον προϋπολογισμό «που στρέφεται ενάντια στους πιο αδύναμους (sic)”


Μακριά από τους εργαζόμενους και τους χώρους δουλειάς, μακριά από το κίνημα και τις διεργασίες του και ακόμα πιο μακριά από τις ανάγκες, τις αγωνίες και τις αναζητήσεις της εργαζόμενης πλειονότητας, οι θλιβεροί κοινωνικοί «εταίροι» της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, και της ΕΕ, Παναγόπουλοι & ΣΙΑ, δεν υπολόγισαν, δεν διέβλεψαν, ότι είναι ξανά μέρες Νοέμβρη. Ότι τα σκιρτήματα της νεολαίας ενάντια στους Φορτσάκηδες και τους Λοβέρδους «μυρίζουν» δρόμο και μαζικό αγώνα. Ότι οι καταλήψεις των μαθητών σημαίνουν τοπίο που βράζει. Ότι οι δανειστές και το κεφάλαιο, η μεγαλοεργοδοσία και η κυβέρνηση, ακριβώς αυτές τις μέρες παζαρεύουν και σχεδιάζουν για την επιβολή ενός ακόμα πακέτου νέων βάρβαρων μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους, με ασφαλιστικό-διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, μισθολόγιο-πείνας για τους δημόσιους υπαλλήλους και αντι-συνδικαλιστικό νόμο κατάργησης του ελεύθερου συνδικαλισμού. Μάλιστα βιάζονται να κλείσουν τη συμφωνία, ώστε η κυβέρνηση να την ψηφίσει το Δεκέμβρη…

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η απεργία της 27/11, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί στο αντίθετο από αυτό για το οποίο την προόριζαν ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και των συνεταίρων τους. Να γίνει μια μαζική απεργία, με μαχητικές διαδηλώσεις, με απεργιακά μπλόκα. Μια απεργία αρχή και «ζέσταμα» για συνέχεια και κλιμάκωση, με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, συλλαλητήρια, καταλήψεις, νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, σχέδιο κλιμάκωσης και ανατροπής των μέτρων και της πολιτικής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Για την ταξική πτέρυγα, τα σχήματα και τις εργατικές κινήσεις-παρεμβάσεις, την αντικαπιταλιστική αριστερά και τις πρωτοπόρες δυνάμεις του αγώνα και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η πορεία προς την απεργία, η ίδια η απεργία στις 27/11 και η απαιτούμενη συνέχεια και κλιμάκωση, σημαίνει μαζική δουλειά στα πρωτοβάθμια σωματεία, συνελεύσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συντονισμός και συσπείρωση, κλίμα αντεπίθεσης και ανατροπής. Με στόχο την ανάπτυξη των αγώνων, το σπάσιμο της εκλογικής αναμονής – παράλυσης, το μπλοκάρισμα του νέου κύματος αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων -προαπαιτούμενων της τρόικας, και της ακύρωσης των σχεδίων για εθνική συνεννόηση-συναίνεση. Για την αναζωπύρωση των εργατικών αγώνων, του κοινού μετώπου με την αγωνιζόμενη νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ταξική πτέρυγα του εργατικού κινήματος προβάλλει την ανάγκη ενός σχεδίου κλιμάκωσης των αγώνων με συντονισμό και διάρκεια. Προβάλλει κυρίως πρόταση και λογική διεκδικήσεων, πλαίσιο πάλης που ενώνει την εργαζόμενη πλειοψηφία πάνω στις πραγματικές ανάγκες της, δυναμώνοντας έτσι την πάλη για κατακτήσεις, για αυξήσεις τώρα και μια σειρά άμεσα και απαραίτητα μέτρα, που αμφισβητούν όλη την πολιτική του «μνημονιακού κεκτημένου», κοιτάζοντας στα ίσα τον αντίπαλο και παλεύοντας για το ξήλωμα της πολιτικής του, για την ανατροπή του.

Το ταξικό ρεύμα, δίνει τη μάχη, για συζήτηση και αποφάσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία. Για νέα συσπείρωση και ενοποίηση στα εργατικά σχήματα-κινήσεις-παρεμβάσεις. Για να συναντηθούν και να συντονιστούν ξανά τα αγωνιστικά ταξικά σωματεία με γραμμή σύγκρουσης και ανατροπής του ταξικού αντίπαλου, αλλά και σύγκρουσης με την γραμμή ήττας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και συνολικά του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Κόντρα στη γραμμή ανάθεσης και κοινοβουλευτικής αναμονής που καλλιεργούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι με «κανονισμένα ραντεβού», όπως κάνει το ΠΑΜΕ.

Πρώτος σταθμός, στις 27/11, στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο-Πολυτεχνείο, στις 10.30 π.μ. με τα πρωτοβάθμια σωματεία και δεκάδες συλλογικότητες του αγώνα.Για να συναντηθούν μαζικά και μαχητικά τα ταξικά αγωνιστικά σωματεία, οι φοιτητικές συνελεύσεις, τα εργατικά σχήματα και κινήσεις, οι συνελεύσεις και πρωτοβουλίες από γειτονιές, τα συντονιστικά δράσης και οι εργατικές λέσχες, ο μαχόμενος κόσμος της δουλειάς και του αγώνα.
 e-KOZANH - See more at: http://e-kozani.blogspot.gr/2014/11/2711.html#sthash.RLiZFwun.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου