Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Καθολικό αίτημα φορέων για επαναλειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

 ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη, από τον: e-ptolemeos.gr


IMG_4217Την απαίτησή τους να επαναλειτουργήσει ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας μέχρι την εκκίνηση της νέας, 5ης μονάδας που θα κατασκευαστεί στην Πτολεμαΐδα σε αντικατάσταση των παλιών λιγνιτικών σταθμών που αποσύρονται, παρά τις σημαντικές ζημίες που προξένησε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 9 Νοεμβρίου στην 4η μονάδα του σταθμού, διατράνωσαν οι φορείς που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

1 2
Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, συνδικάτων και φορέων που παρέστησαν στη νέα σύσκεψη των εργαζομένων στο σταθμό δήλωσαν αλληλέγγυοι στο αίτημα των εργαζομένων για την επαναλειτουργία του σταθμού και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
3 4
Στη σύσκεψη παρέστησαν ειδικότερα και δήλωσαν τη συστράτευσή τους στο αίτημα των εργαζομένων οι κάτωθι: συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, η βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενία Ουζουνίδου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης, ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Δ.Σ. της επιχείρησης Παντελής Καραλευθέρης, το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας Παύλος Μουρατίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας Γιώργος Ηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασιλειάδης Θεόδωρος, ο πρόεδρος του Σωματείου ΔΕΗ «Ένωση» Κώστας Θεοχάρης, ο εκπρόσωπος του περιφερειακού κλιμακίου της ΕΤΕ-ΔΕΗ Θόδωρος Καρυπίδης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου «Εργατική Αλληλεγγύη» Κώστας Ασαλουμίδης, ο εκπρόσωπος της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ Δημήτρης Αγγελίδης και το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Νίκος Γεωργακόπουλος.
5 6
Οι φορείς ενέκριναν ομόφωνα το ψήφισμα που ανέγνωσε ο πρόεδρος του Σωματειακού Παραρτήματος του συνδικάτου «Σπάρτακος», Βασίλης Πουρλιάκας, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
9
Οι 500 εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και οι παρευρισκόμενοι φορείς: βουλευτές κ.κ. Ουζουνίδου και Κασαπίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Εορδαίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, τα σωματεία ΕΝΩΣΗ, ΕΤΕ-ΔΕΗ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών, Εργατική Αλληλεγγύη και ΣΕΕΕΝ,
8
συμφωνούμε ότι: οι εργαζόμενοι θα βοηθήσουν το έργο της επιτροπής για να βγουν τα σωστά αποτελέσματα για την προοπτική του σταθμού.
Ζητάμε:
  • την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και την παράταση λειτουργίας του
  • και να εξασφαλισθεί το σύνολο των θέσεων εργασίας στο σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου