Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρωτοβάθμιων Συνδικάτων της ΔΕΗ

Στην κεντρική πλατεία της  Κοζάνης την Τρίτη    4/2/2014 ώρα  5.30 μμ, Με αφορμή την ψήφιση κατά άρθρου του νομοσχεδίου για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ
Απεργούμε και αγωνιζόμαστε:
Ενάντια στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ
Ενάντια στο Ξεπούλημα της Χώρας
Ενάντια  στην άκρατη εμπορευματοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος
Συναδέλφισσες –συνάδελφοι
Αύριο  έρχεται στην ολομέλεια της βουλής για ψήφιση κατά άρθρο το νομοσχέδιο που ξεπουλάει τα δίκτυα υψηλής Τάσης της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ) και εντός του έτους αρχίζει το ξεπούλημα και της παραγωγής (ΑΗΣ-Ορυχεία-υδροηλεκτρικά κλπ.
Είναι εγκληματική η εικοσαετής και πλέον μεθόδευση απαξίωσης και ξεπουλήματος της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Είναι έγκλημα ενάντια στον Ελληνικό λαό η ιδιωτικοποίηση του ρεύματος που είναι ένα από τα πλέον απαραίτητα κοινωνικά αγαθά του ανθρώπου.
Η ισχνή πλειοψηφία των 151 βουλευτών που ψήφισε υπέρ του ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ είναι μειοψηφία στον ελληνικό λαό. Είναι έγκλημα να παραδίνουν τα εθνικά δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και μάλιστα σε μια νύχτα και αντί πινακίου φακής.
Έχουν εγκληματικές ευθύνες οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ΣΑΔ γιατί συναίνεσαν στις βασικές επιλογές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Είναι τεράστιες οι ευθύνες τους για την κακή κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΔΕΗ  που εμποδίζει να δοθούν αποτελεσματικές και νικηφόρες μάχες.
Το επόμενο διάστημα είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε μέσα από μαζικές και συλλογικές διαδικασίες στην ταξική ανασυγκρότηση του Συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ αλλά και ολόκληρης της Χώρας!
Τώρα όμως είμαστε σε πόλεμο και οι εργαζόμενοι από ότι έδειξαν και στο παρελθόν αλλά και τώρα είναι διατεθειμένοι να παλέψουν, να αγωνιστούν και να νικήσουν. Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί για να μην περάσει το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ για να μην περάσει ο αφανισμός μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.  Να μην αφήσουμε τα ελληνικά νοικοκυριά που είναι καταναλωτές της ηλεκτρικής ενέργειας στα νύχια των αρπαχτικών του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

                                         Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το γραφείο Τύπου
Κοζάνη 3/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου