Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων υπηρεσιών Εορδαίας για τη μείωση μισθών στο Σωματείο Εργαζομένων Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗΔεν προκαλούν έκπληξη οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η εργοδοσία για να επιβάλλει μειώσεις μισθών στους εργαζομένους, εν προκειμένω στους εργαζόμενους στον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό της ΔΕΗ. Αποτελεί πάγια τακτική τους η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί, ο φόβος της απόλυσης.
Και προφανώς αξιοποιούνται και οι κατάλληλοι «πρόθυμοι» για να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά». Αναδεικνύεται και με αυτή την εξέλιξη πως σε συνθήκες κρίσης και ανταγωνισμού των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με τους νόμους της αγοράς να ζουν και να βασιλεύουν, δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς, να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα που λέει ότι για να υπάρχει κερδοφορία σε μια επιχείρηση, αυτή περνάει από τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων της. Η μόνη λύση βρίσκεται στην υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, στην οργάνωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, ώστε να καρπωνόμαστε οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουμε.
Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μην υποκύψει στις πιέσεις, να ορθώσει το ανάστημα του. Μόνο με την ενότητα και την   αλληλεγγύη , με τη συσπείρωση στο κλαδικό Συνδικάτο μπορούμε να αποτρέψουμε κάθε αντεργατικό σχεδιασμό.


- See more at: http://www.kozan.gr/?p=142347#sthash.njdlSanx.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου