Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των σωματείων ΔΕΗ- Τρίτη 4/2, 17.30μ.μ., Κεντρική Πλατεία Κοζάνης -Eπιτροπή Αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ:

Το έγκλημα με το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ/ΔΕΗ, αφού ψηφίστηκε οριακά με 151 βουλευτές «επί της αρχής», ολοκληρώνεται την ΤΡΙΤΗ 4/2 με ψήφιση «επί των άρθρων». Ο ΑΔΜΗΕ, δηλαδή το δίκτυο μεταφοράς του ρεύματος, είναι «η καρδιά και οι αρτηρίες» της ΔΕΗ, ένα «φιλέτο» που θα καθορίζει την εξυπηρέτηση των απλών καταναλωτών με μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Γι αυτό το
λιμπίζονται τα μεγάλα αρπακτικά της αγοράς.Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ (εργοστάσια,ορυχεία, διανομή), ένα σχέδιο που έχουν έτοιμο οι Σαμαράς-Βενιζέλος. Πέρα από τη δραματική αύξηση των τιμών στο λογαριασμό, οι συνέπειες για τα εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων θα είναι δραματικές, όπως άλλωστε έγινε στο ξεπούλημα του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής και άλλων ΔΕΚΟ. Αυτά έρχονται να κάνουν κατάμαυρη μια ήδη μαύρη κατάσταση. Πρώτα στη Δυτική Μακεδονία, πρώτη περιοχή σε ανεργία στην Ελλάδα. Η πόλη μας απειλείται με ερήμωση.Και δεύτερον συνολικά στην Ελλάδα, της φτώχειας, των 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, των 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που είτε δουλεύουν απλήρωτοι είτε μεταναστεύουν  στο εξωτερικό.
Η επίθεση κάθε άλλο παρά εξειδικεύεται στη ΔΕΗ-είναι συνολική. Η κυβέρνηση προχωρά σε απολύσεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία, μεθοδεύει το κλείσιμο δημοσίων κλινικών και νοσοκομείων τα οποία ήδη ρημάζουν, επιβαρύνει κι άλλο τους ασθενείς (1 ευρώ επιπλέον ανα συνταγή,  πρόθεση για το 25ευρο χαράτσι), προχωρά στο κλείσιμο των γιατρείων του ΕΟΠΠΥ-ΙΚΑ απολύοντας 8.500 γιατρούς, πουλάει το νερό στη Θεσσαλονίκη.Στα σχολεία προωθεί την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση, στοχεύοντας στον αποκλεισμό επιπλέον δεκάδων χιλιάδων μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα καταργείται ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και «απελευθερώνονται» οι ομαδικές απολύσεις.
 Οι ισχυρισμοί από κυβερνητικά φερέφωνα και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, ότι «βγαίνουμε από την κρίση» δεν πείθουν ούτε τους ίδιους.Η διεθνής οικονομική κρίση βαθαίνει, η μνημονιακή κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη ακόμα και των διεθνών τραπεζιτών κι επιτελείων-ενώ τα ίδια παραμύθια ακούμε εδώ και 3 χρόνια. Η διεθνής «βοήθεια» πηγαίνει εξ’ ολοκλήρου στη στήριξη των Ελλήνων τραπεζιτών και μεγάλων επιχειρηματιών και το δημόσιο χρέος μεγαλώνει αγγίζοντας πλέον το 171,8 %.

Η ακροδεξιά συγκυβέρνηση των μνημονίων έχει μόνο ένα στόχο, και τα πηγαίνει περίφημα:  μεταφέρει τα βάρη της κρίσης στους φτωχούς, στους εργαζόμενους, στους νέους, στους συνταξιούχους, για να σώσει μια χούφτα  τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργολάβους και βιομήχανους. Γι αυτό  ο Σαμαράς κηρύττει το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» χτυπώντας με τα ΜΑΤ την παραμικρή λαϊκή κινητοποίηση. Γι αυτό έχει το θράσος να μιλά για «εισβολείς», σκυλεύοντας τους νεκρούς πρόσφυγες και προσφυγόπουλα που η ίδια δολοφόνησε στο Φαρμακονήσι. Γι αυτό κατηγορεί το κίνημα και την Αριστερά για «τρομοκρατία», ενώ αφήνει τα τάγματα εφόδου των Ναζί δολοφόνων να ξανατρομοκρατήσουν στους δρόμους της Αθήνας.
Για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, δεν μπορούμε πλέον να δίνουμε τη μάχη «ο καθένας μόνος του».Είναι αδίστακτοι και δε θα σταματήσουν αν δεν τους ανατρέψουμε. Χρειάζεται να συντονίσουμε τις αντιστάσεις, να ενώσουμε τα «ρυάκια» αντίστασης και να τα κάνουμε ένα μεγάλο ποτάμι που θα τους σαρώσει. Τα συλλαλητήριο της ΔΕΗ την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάνω από 1000 άτομα στην πόλη μας. Η συγκέντρωση που εξήγγειλαν τα σωματεία της ΔΕΗ την Τρίτη στην Κοζάνη πρέπει να στηριχθεί ακόμα πιο μαζικά. Στις 6/2 υπάρχει πανυγειονομική απεργία σε Δημόσια Νοσοκομεία και ΕΟΠΠΥ.  Στις 7/2 υπάρχει απεργία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνε σε συγκέντρωση.Καλούμε στη στήριξή τους. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι εχθρός των συμφερόντων της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και πρέπει να φύγει το συντομότερο. Όλοι και όλες στον αγώνα, όλοι στους δρόμους για την ανατροπή τους.
      ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των σωματείων ΔΕΗ- Τρίτη 4/2, 17.30μμ,                   Κεντρική Πλατεία Κοζάνης                                                     

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της ΕΛΜΕ Εορδαίας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  7/2, 11 πμ, Πλατεία Πτολεμαΐδας
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου