Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

Το συνδικάτο «Εργατική Αλληλεγγύη» καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του καθηγητή και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Παύλου Αντωνόπουλου, που την Τετάρτη 8 Γενάρη συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ μαζί και με άλλους μαζικούς φορείς, για την καταδίκη της απαγόρευσης συγκεντρώσεων ενάντια στην Ελληνική Προεδρεία της ΕΕ. Απαγόρευση στην οποία προέβη παράνομα, αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής  με την πολιτική ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια και της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Ο αγωνιστής συνδικαλιστής Αντωνόπουλος Παύλος, στοχοποιήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ μεταξύ δεκάδων άλλων και συνελήφθη εντελώς αναίτια και απρόκλητα. Με τις δικτατορικού τύπου  κατηγορίες για «συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση» και «αντίσταση κατά της Αρχής», παραπέμπεται σε δίκη την Πέμπτη 23 Γενάρη 2014.
Η δίκη αυτή είναι ουσιαστικά μια πολιτική δίκη κατά του δημοκρατικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι και αφορά όλους τους εργαζόμενους και το λαό μας. Σε μια περίοδο που ο λαός μας δοκιμάζεται σκληρά από την  λαίλαπα της επίθεσης του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, επιχειρείται να καταργηθούν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες που κατοχυρώθηκαν με αγώνες και αίμα. Στην ουσία δικάζεται το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού μας να αγωνίζονται ενάντια  στις επιθέσεις των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, το δικαίωμα του αγώνα για δουλειά, ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική χειραφέτηση εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσει μαζικά και ενωτικά στην πρωτοφανή αυτή πρόκληση απαιτώντας:
-      Την αθώωση του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου
-      Τη παραίτηση του Διευθυντή της ΓΑΔΑ και του υπουργού Ν. Δένδια.
-      Την περιφρούρηση των Εργατικών και Δημοκρατικών Ελευθεριών του λαού μας.
 το δικαίωμα της ελευθερίας στη συγκέντρωση και διαδήλωση
ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ  ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Κοζάνη 20/1/2014
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου