Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τα μέλη του Δ.Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» εκφράζοντας όλα τα μέλη του Συνδικάτου αλλά και τους εργαζόμενους στα Ορυχεία και τους Σταθμούς παραγωγής ρεύματος της Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουμε τη συναδελφική μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία!

Τα μέλη του Δ.Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» εκφράζοντας όλα τα μέλη του Συνδικάτου αλλά και τους εργαζόμενους στα Ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής ρεύματος της Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουμε τη συναδελφική μας αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες υπό τις συνεχείς απειλές της ιδιοκτησίας ότι θα βάλει λουκέτο στην ιστορική εφημερίδα. Στην περίπτωση δε που καταφέρει να δανειοδοτηθεί από την τραπεζιτική αγορά, θα εφαρμόσει μνημόνιο που προβλέπει απολύσεις που φτάνουν το 50% καθιστώντας έτσι επισφαλή ακόμα και την ίδια την έκδοση της Ελευθεροτυπίας που ξεκίνησε ως η εφημερίδα των συντακτών πριν 36 χρόνια.

 

Καλούμε την ιδιοκτησία της εφημερίδας, την ΕΣΗΕΑ και το Διασωματειακό, και τους αρμόδιους της κυβέρνησης να βρουν μια βιώσιμη λύση ώστε να συνεχίσει να εκδίδεται η εφημερίδα, να μη χάσουν τη δουλειά τους οι 850 εργαζόμενοι και να συνεχίζουν να αμείβονται αξιοπρεπώς διατηρώντας όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

 

Ενόψει της νέας 3ημερης παεργίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, καλούμε τη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και τους μαζικούς φορείς να συμπαρασταθούν ενεργά και δυναμικά στους συναδέλφους της Ελευθεροτυπίας μέχρι ο αγώνας τους να δικαιωθεί.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

 

Για το Δ.Σ




Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας

Πράσσος Στέφανος                                                Ασαλουμίδης Κων/νος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου