Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Δέκατη τρίτη λογοτεχνική βράβευση της κας Παρθένας Τσοκτουρίδου



Ανθοδέσμη στην κα Παρθένα Τσοκτουρίδου

από τον Εκδότη-Διευθυντή της εφημερίδας

"ΚΡΙΤΙΚΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ"

κ. Βαλαβάνη Ι. Κυριάκο


Από τα χίλια εξακόσια γραπτά που διαγωνίσθηκαν στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό ποίησης 2011 από το λογοτεχνικό περιοδικό λόγου, τέχνης & πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ» του λογοτεχνικού ομίλου «ΖΑΛΩΝΗ»-«’ξάστερον», τα τριακόσια βγήκαν άκυρα και ανάμεσα στην αξιολόγηση των υπόλοιπων για βραβεύσεις διακρίθηκαν και τα γραπτά της κας Παρθένας Τσοκτουρίδου, η οποία κατάφερε να αποσπάσει το Β’ Διεθνές Βραβείο με θέμα: «Ποιήματα σε διάφορες αρχιτεκτονικές του στίχου».

Τα ποιήματα αφορούσαν διαφορετικές ποιητικές φόρμες ποιητικής συλλογής, όπως π.χ. σονέτο, τραγούδι, μαντινάδα, ποιητική πρόζα, ελευθερόστιχο, χαϊκού, ρένγκα, αλφαβητάριο, ακροστιχίδα κλπ.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: κα Ηρώ-Χρυσάνθη Αλεξανδράκη, κος Νίκος Μπατσικανής και κα Παναγιώτα Ζαλώνη.

Η βράβευση της λογοτέχνιδος, η οποία είναι η δέκατη τρίτη κατά σειρά της λογοτεχνικής της πορείας, παρουσία αρκετού πλήθους λογοτεχνικού κόσμου και μη, έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» του Δήμου Ιλίου Αθηνών στις 27 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30΄ π.μ.

Από την πρόεδρο του «’ξάστερον» και διευθύντρια του «ΚΕΛΑΙΝΩ» κα Παναγιώτα Ζαλώνη, τέλος, ανακοινώθηκε πως όλα τα βραβευμένα ποιήματα θα εκδοθούν προσεχώς σε βιβλίο για την ποιητική ιστορία του μέλλοντος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου