Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ 48ΩΡΗ, ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ (28-29/6), ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΡΥΦΩΣΗ Η ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ!

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!


 

Στην τελική ευθεία, έχουν μπει οι προετοιμασίες για τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Τα συνδικάτα και τα σωματεία των εργαζομένων από κοινού με τις λαϊκές συνελεύσεις, καλούν κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και νεολαίο να πλαισιώσει τις απεργιακές συγκεντρώσεις οι οποίες κορυφώνονται με την περικύκλωση της Βουλής την Τετάρτη. 

 

Στόχος είναι το κέντρο της Αθήνας να βουλιάξει, από το πλήθος του κόσμου, μπλοκάροντας το μεσοπρόθεσμο έκτρωμα και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό νόμο!

 

Σήμερα το απόγευμα σε κάθε γειτονιά, οι λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών οργανώνουν εξορμήσεις ενημέρωσης των πολιτών, ώστε οι διαδηλώσεις της Τρίτης και της Τετάρτης, να αποτελούν τομή στην ιστορία της χώρας με τη μαζικότητά τους!

 

 

 

Μέχρι τώρα, οι προετοιμασίες ξεπερνούν κάθε προσδοκία καθώς, σύμφωνα με συναγωνιστές από την ομάδα εξορμήσεων της πλατείας Συντάγματος, χτες το βράδυ, είχαν ήδη μοιραστεί πάνω από 50.000 φυλλάδια και είχαν κολληθεί περίπου 10.000 αφίσες.

 

Πλέον είναι προφανές πως ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Δεν βρίσκεται στη "μεριά" των εργαζομένων και των ανέργων που πλέον συνειδητοποιούν τη δύναμή τους, αλλά στη "μεριά" της κυβέρνησης, της τρόικας και των τραπεζιτών!


 

Αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου, τα απεργιακά ραντεβού έχουν ως εξής:

 

- Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η Αυτόνομη Παρέμβαση και το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, καλούν σε προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 και πορεία προς το Σύνταγμα.

 

- Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11:00 ενώ το ΠΑΜΕ καλεί στις 10:00 στην Ομόνοια.

 

- Η λαϊκή συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος καλεί τους πολίτες να προσέλθουν από τις 09:00 στο Σύνταγμα, όπου θα καταλήξουν αργότερα οι απεργιακές πορείες των συνδικάτων.

 

Στις 18:00 θα ξεκινήσει μεγάλη λαϊκή συναυλία με πλήθος καλλιτεχνών η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

 

Την Τετάρτη στις 29 Ιουνίου, από τις 08:00, οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται με την περικύκλωση της Βουλής.

 

- Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων (πχ Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου κλπ) καλούν στο μετρό Ευαγγελισμός.

 

- Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων (πχ Ν. Σμύρνη, Βύρωνας, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέος Κόσμος, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό κλπ) συγκεντρώνονται στο Καλλιμάρμαρο.

 

- Οι λαϊκές συνελεύσεις των δυτικών συνοικιών (πχ Πετρούπολη, Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό) συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα. Στο Σύνταγμα επίσης θα συγκεντρωθοεί και το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

 

Η ΑΔΕΔΥ, τηρώντας μια μεσοβέζικη στάση σε σχέση με τη ΓΣΕΕ, η οποία δεν καλεί σε κάποια κινητοποίηση τη 2η μέρα της απεργίας, καλεί σε πορεία στις 19:00 από την Πλ. Κλαυθμώνος προς τη Βουλή, όχι όμως και στα πρωϊνά μπλόκα!

 




 

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΗΛΠΑΠ - ΕΘΕΛ - ΤΡΑΜ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΡΟ & ΗΣΑΠ!

 




 

Εν τω μεταξύ αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση των φιλοκυβερνητικών διοικήσεων των σωματείων των εργαζόμενων σε ορισμένα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μην αναπροσαρμόσουν το απεργιακό πρόγραμμα με τρόπο που να βοηθάει την μετακίνηση των απεργών, των ανέργων και της νεολαίας από και προς τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

 

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, σε χθεσινό (26.6) ψήφισμά της, επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς τα Δ.Σ. των σωματείων στα ΜΜΜ, καλώντας τους να δώσουν τη δυνατότητα σε "εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να προσέλθουν στο Σύνταγμα, περικυκλώνοντας την Βουλή". "Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Αυτές τις μέρες γράφουμε ιστορία. Γίνετε μέρος της" καταλήγει το ψήφισμα.

 

Μέχρι τη στιγμή (15:00) που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση αυτή. Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, αποφάσισε την Τρίτη οι συρμοί να κινηθούν από τις 10:00 μέχρι και τις 16:00 και την Τετάρτη από τις 11:00 μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ καλούν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να επανεξετάσουν το απεργιακό τους πρόγραμμα, δίνοντας προτεραιότητα στην μετακίνηση των διαδηλωτών.

 

Στον αντίποδα τα ΔΣ των σωματείων στον ΗΛΠΑΠ και το τράμ καλούν σε συμμετοχή στη 48ωρη απεργία. Η ΕΘΕΛ, μάλιστα θα διαθέσει 200 λεωφορεία, όχι για τη μεταφορά απεργών αλλά για τις ανάγκες των...Special Olympics.

 

Τέλος, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αποφάσισαν αργά το απόγευμα τη λειτουργία του μέσου καθόλη τη διάρκεια της βάρδιας την Τρίτη και την Τετάρτη (πλην του τμήματος Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο που ανήκει στον ΟΣΕ). Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών στην Αττικό Μετρό προτείνει παράλληλα στη διοίκηση της ΑΜΕΛ και εφόσον βρεθούν εθελοντές, η λειτουργία του μέσου να συνεχιστεί και τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 29/06/2011, ώστε να υπάρξει διαρκής εξυπηρέτηση των διαδηλωτών.

πηγή: ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου