Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΑΣΣΕ/ΔΕΗ για πόρισμα Ρακιντζή - ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ!

Οι διεφθαρμένοι της Siemens, του Βατοπεδίου, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής, του Αεροδρομίου, …….προκειμένου να ξεπουλήσουν τη χώρα και την περιουσία του Ελληνικού λαού, δεν διστάζουν να δώσουν σε δημόσια χλεύη, τα ίδια τους τα παιδιά αποκαλύπτοντάς μας, την δήθεν παράνομη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και την αδιαφανή διαχείρισή της  από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΣΑΔ.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ καλλιέργησαν στην ΔΕΗ τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τον χρησιμοποίησαν για να περάσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Μόλις δε τόλμησαν να πουν φτάνει πια, δεν πάει άλλο, γίνονται «κοπρίτες» που «μαζί τα φάγαμε». Τους απομονώνουν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους χρησιμοποιούν ξανά, για να συκοφαντήσουν το σύνολο των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος, μέσα και έξω από τη ΔΕΗ.

Τον κοινωνικό εταιρισμό και την καλλιέργεια του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε όλο του το μεγαλείο, αποκαλύπτει και η ΔΕΗ σε έγγραφό της «…η μέριμνα για τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης …για την ευόδωση των επιχειρησιακών στόχων….η ταμειακή διευκόλυνση της Ομοσπονδίας….είναι μια ευνόητη αν όχι αυτονόητη επιλογή.».

Όλοι τους, κόμματα εξουσίας μαζί με τις διοικήσεις της ΔΕΗ αποτελούν γρανάζια του ίδιου συστήματος που χρεοκόπησε την χώρα μας και που γεννά την φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων. Τεράστιες οι ευθύνες και της πλειοψηφίας στην ΓΕΝΟΠ για την έλλειψη διαφάνειας στην χρηματοδότησή της από την ΔΕΗ και τη διαχείριση των χρημάτων.

Από τις προσπάθειες της κυβέρνησης αναδύεται δυσωδία που πρέπει να αντιμετωπιστεί από εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Να αναπροσανατολίσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ σε ταξική και αγωνιστική κατεύθυνση. Να επιβάλλουμε διαφάνεια σε κάθε πτυχή της συνδικαλιστικής δράσης και ιδιαίτερα στην οικονομική διαχείριση. Να διαλυθεί ο ΟΚΔΕ και οι δραστηριότητές του να επιστρέψουν στα Συμβούλια εργαζομένων και το ΚΕΣ.

Τα συνδικάτα στην ΔΕΗ έχουν ένα ρόλο, την συμμετοχή τους στην πάλη του Λαού μας για μια ΔΕΗ Δημόσια 100% στα πλαίσια ενός Δημόσιου φορέα ενέργειας. Με δράσεις αλληλεγγύης για όσα τμήματα της Τάξης μας πλήττονται περισσότερο και με σαφή και αδιαπραγμάτευτο μέτωπο στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η εργατική τάξη της χώρας μας περιμένει από εμάς τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές στην ΔΕΗ να βγούμε από τα συντεχνιακά τείχη που έκτισε ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, να δούμε το μέλλον μας μαζί τους. Αναρτήθηκε από . στις

ΑΣΣΕ/ΔΕΗ 5/01/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου