Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ ΣΕΕΝ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Κοζάνη 2/5/2011

Το Δ.Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια Εργατική Αλληλεγγύη συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή 29/4/11 μετά τη συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ και αποφάσισε:




  1. Να συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

  2. Να προχωρήσουν στην αυτοκάθαρση (παράλληλα με τη δικαιοσύνη) η ΓΕΝΟΠ και οι παρατάξεις που εμπλέκονται στη διαχείριση και κατασπατάληση των κονδυλίων, να αποπεμφθούν όσοι καταχράστηκαν χρήματα, να λογοδοτήσει η ηγεσία της Ομοσπονδίας στους εργαζόμενους για την χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ και για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, να κοπεί ο «ομφάλιος λώρος» χρηματοδότησης της Ομοσπονδίας και των συνδικάτων από την Επιχείρηση.

  3. Σε καμιά περίπτωση να μη συνδεθεί ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση με την απαλλαγή προσώπων και θεσμών που κατηγορούνται για σκάνδαλα.

  4. Να ενσωματωθεί στο αγωνιστικό πλαίσιο η πρόταση του Συνδικάτου για καθολική εναντίωση στην «απελευθέρωση ενέργειας» καθώς και η επιστροφή όλων των μετοχών στο δημόσιο. Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση όλου του κλάδου της Ηλεκτρικής Ενέργειας. Εργατικός και κοινωνικός έλεγχος. Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό!

  5. Επιστροφή της ασφαλιστικής περιουσίας των αποθεματικών των εργαζομένων και λόγω καταστρατήγησης του νόμου 2773/99 από την κυβέρνηση.

  6. Συνολική εναντίωση στο μνημόνιο και στην αντεργατική πολιτική Κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, επιστροφή των κλεμμένων μισθών και επιδομάτων όλων των εργαζομένων, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


 

Για την αποτελεσματική οργάνωση του αγώνα προτείνουμε:

  1. Να προηγηθούν Γενικές Συνελεύσεις κατά χώρο εργασίας όπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την πορεία του αγώνα αλλά και οι ίδιοι θα αποφασίσουν (προς αποφυγή εκπλήξεων) πάλι μέσα από Γενικές Συνελεύσεις πότε και πως θα λήξουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

  2. Δημιουργία (αιρετών και ανακλητών) απεργιακών επιτροπών κεντρικών και ανά χώρο για την οργάνωση του αγώνα και της περιφρούρησης αλλά και να μην έρχονται «άνωθεν» μεμονωμένες εντολές που αλλάζουν το σχεδιασμό.

  3. Να καλεστούν σε μια οριζόντια συμπαράταξη για κοινό αγώνα όλες οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα των κλάδων και επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα.

  4. Να μπουν αιτήματα και για τα προβλήματα των εργαζομένων στο δουλεμπόριο, στους εργολάβους, στους εργαζόμενους με δίμηνες οκτάμηνες συμβάσεις και να καλεστούν να συμμετέχουν ισότιμα στον αγώνα.

  5. Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι καταναλωτές και τα φτωχότερα εισοδηματικά στρώματα για τις συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στην τιμή του ρεύματος και να καλεστούν σε συμπαράσταση.


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η απόφαση της κυβέρνησης για περαιτέρω μετοχοποίηση (καθαρή ιδιωτικοποίηση) της ΔΕΗ εκπορεύεται από την ανάγκη των Ελλήνων και των ξένων Βιομηχάνων που δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια για περισσότερα κέρδη αλλά και μεγαλύτερο έλεγχο και παραπέρα ποδηγέτηση της πολιτικής ηγεσίας. Ο χρόνος κρίθηκε ως ο καταλληλότερος λόγω και του Μνημονίου, των ισχυρών πιέσεων από ΔΝΤ και ΕΕ αλλά και της απαξίωσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος στα μάτια των εργαζομένων που εντείνετε με το πόρισμα Ρακιντζή και τις αλλεπάλληλες «αποκαλύψεις» ΜΜΕ των οποίων τα αφεντικά εμπλέκονται στην ενέργεια και ορέγονται τα κέρδη της ΔΕΗ και τα 7 εκατομμύρια πελάτες της.

Όλοι μας γνωρίζουμε (εμείς διαφωνήσαμε έγκαιρα και με όλους τους τρόπους μέχρι που διαχωριστήκαμε και οργανωτικά) τη διαπλοκή της ΓΕΝΟΠ και άλλων Συνδικάτων με τη ΔΕΗ και τη διαχείριση των πόρων, τις εκδρομές στο εξωτερικό που μοιραζόταν «αναλογικά» στις παρατάξεις κατά την αναλογική συγκρότηση των προεδρείων  σε ΓΕΝΟΠ και άλλα συνδικάτα, τις υπέρογκες αμοιβές των «εκπροσώπων μας» στα  Δ.Σ, την κακοδιαχείριση, τις καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων κλπ.

Όλα αυτά έγιναν όμως με συμφωνία της διορισμένης από την εκάστοτε κυβέρνηση διοίκηση της ΔΕΗ και του αρμόδιου Υπουργού που τα περισσότερα χρόνια ήταν Υπουργοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που κυβερνάει και σήμερα. Σήμερα τα θυμήθηκαν όλα αυτά τα οποία γίνονται συνεχώς επί 27 χρόνια όχι γιατί «κάηκαν» για την εξυγίανση του Συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ αλλά για να «ξεδοντιάσουν» την ΓΕΝΟΠ και να τη φέρουν αντιμέτωπη με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και την κοινωνία για να μπορέσουν να περάσουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που θα φέρει:

è Τριπλασιασμό της τιμής του ρεύματος και την οικονομική αφαίμαξη των φτωχότερων καταναλωτών (Τα στοιχεία και τις προθέσεις των βιομηχάνων και των αεριτζήδων της ενέργειας τα δημοσιεύσαμε και είναι στη διάθεση του καθενός)

è Περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και πλήρης αγνόηση των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών στις πληττόμενες από την ανεργία και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος περιοχές που δραστηριοποιείται σήμερα η ΔΕΗ.

è Επώδυνες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (άρση μονιμότητας- ωράρια λάστιχο κλπ) καθώς και τεράστιες μειώσεις των μισθών στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

è Το ίδιο το κράτος θα χάσει τεράστια έσοδα από τα κέρδη της ΔΕΗ για να πάρει ψίχουλα (400 εκατομμύρια Ευρώ από την ιδιωτικοποίηση που είναι λιγότερα από τα μισά κέρδη μιας χρονιάς της ΔΕΗ!)

Για όλα αυτά καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά σ αυτόν τον αγώνα, να συμμετέχουν στην απεργία, στις απεργιακές επιτροπές και στην περιφρούρηση γιατί αν περάσει η ιδιωτικοποίηση και οι αλλαγές των εργασιακών σχέσεων ίσως να μη μας δοθεί ξανά αυτή η ευκαιρία.

Δεν δίνουμε άφεση αμαρτιών σε κανέναν και απαιτούμε να μπει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο της διαπλοκής, της διαφθοράς και της σήψης αλλά ταυτόχρονα προτάσσουμε τον Ενωτικό, Ταξικό, ασυμβίβαστο αγώνα που θα φέρει τη νίκη και την αποτυχία των καταστροφικών σχεδίων της Κυβέρνησης, της Τρόικας, της Μέργκελ και των Γερμανών επίδοξων αγοραστών, των Μυτιληναίων - Λάτσηδων κ.α.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ



Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου