Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Re: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΙΑ Ν ΓΟΥΡΛΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,



Στις 24 Μάρτη 2011 εκδικάζεται στην επιτροπή του άρθρου 15, σε δεύτερο βαθμό, η προσφυγή της εργοδοσίας της εταιρίας «Καταστήματα Τύπου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Papasotiriou Presspoint», ενάντια στον πρόεδρο του συνδικάτου μας συνάδελφο Ν ΓΟΥΡΛΑ. Η εργοδοσία προσέφυγε στην επιτροπή γιατί ο συνάδελφος αρνήθηκε να δεχτεί την τρίτη  κατά σειρά μετακίνηση του σε ένα χρόνο, σε χώρο απομακρυσμένο από τον κεντρικό χώρο του αεροδρόμιου, που στόχευε στην παρεμπόδιση  της συνδικαλιστικής του δράσης με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απομάκρυνση του τόσο από τον κύριο όγκο των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, αλλά και από την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στην εταιρία του. Η εργοδοσία στην συνέχεια αρνήθηκε να  καταβάλει δεδουλευμένους μισθούς στον συνάδελφο πράγμα που τον οδήγησε σε επίσχεση εργασίας από τον μήνα Ιούλιο μέχρι σήμερα. Σε πρώτο βαθμό η επιτροπή του άρθρου 15 με ψήφους 2-1(εκπρόσωπος ΣΕΒ + δικαστής, μειοψήφησε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ) δικαίωσε με απαράδεκτο τρόπο και σκεπτικό την εργοδοσία. Το σκεπτικό της Επιτροπής δυστυχώς ήταν η πλήρης αποδοχή των αιτιάσεων της εργοδοσίας, χωρίς καν να μπει στην ουσία της συνδικαλιστικής δίωξης.

 

Η Επιτροπή ελάχιστα προβληματίστηκε για το τι στόχο έχουν οι συνεχείς μετακινήσεις του Προέδρου του σωματείου μας, ώστε αυτός να είναι εκ των πραγμάτων αποκομμένος από τον κύριο όγκο των εργαζομένων με συνέπεια να μην μπορεί να ασκήσει τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα – καθήκοντα. Καθόλου δεν συγκινήθηκε από τις καταγγελίες και κινητοποιήσεις  που ακολούθησαν κάθε μια από τις μετακινήσεις του από δεκάδες σωματεία ομοσπονδίες εργατικά κέντρα, αλλά και από τις ερωτήσεις βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν σήμαιναν τίποτα τα δεκάδες εξώδικα της εργοδοσίας που λάμβανε ο συνάδελφος από την εργοδοσία, οι αλλεπάλληλες διώξεις  και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπάθησαν να επιβάλουν στον συνάδελφο. Τα τρία χιλιόμετρα που απομακρύνεται ο συνάδελφος από τον κεντρικό χώρο του αεροδρομίου δεν αποτελούν λόγο παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, όταν ο χώρος στον οποίο θα εργάζεται θα είναι μακριά από το κύριο πεδίο δράσης του. Αυτό όμως που βγάζει μάτι είναι το κύριο σκεπτικό της απόφασης που θεωρεί ότι βλαπτική μεταβολή λόγω συνδικαλιστικής δράσης θεωρείται μόνο η μετακίνηση από πόλη σε πόλη!!!. Δηλαδή με αυτό το σκεπτικό, αν η εταιρία διέθετε γραφεία σε κάποια συνοικία της Αθήνας και η εργοδοσία τον μετέθετε εκεί δεν θα ήταν παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης… Τώρα το πως θα ασκούσε τα καθήκοντα του ως πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Αθηνών είναι κάτι που δεν απασχόλησε την Επιτροπή.

 

Συνάδελφοι

Στην περίοδο που ζούμε το πιο άγριο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, την περίοδο της επέλασης του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. αποτελεί προϋπόθεση για το πέρασμα όλης της αντεργατικής πολιτικής το χτύπημα των δυνάμεων εκείνων που παλεύουν για ένα ανασυγκροτημένο ταξικό κίνημα, δύναμη ρήξης και ανατροπής της επίθεσης σε βάρος μας. Γι’ αυτό έχει σημασία αυτά να αποκαλύπτονται για να δυναμώνει η αλληλεγγύη και να ενισχύονται οι αγωνιστικοί ταξικοί δεσμοί  όλων των σωματείων ενάντια στις τρομοκρατικές επιθέσεις της εργοδοσίας.

 

Έχει σημασία να είμαστε όλοι εκεί την Παρασκευή 24-3 στις 9.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων γιατί :

 

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου