Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Αποφάσεις της Ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης της Κίνησης ενάντια στα διόδια

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ και ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ  • Πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 22 /1/2011 η Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του εργατικού κέντρου.

  • Εξελέγη νέα Συντονιστική επιτροπή

  • Αποφασίστηκε άνοιγμα των διοδίων Πολυμύλου την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου η ώρα 4.00 μμ

  • Η επιτροπή συμμετέχει μαζί με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας και τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Πτολεμαίδας στην κινητοποίηση στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία που θα γίνει την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 9.00 πμ.


Μετά το αντιλαϊκό, φορομπηχτικό αλλά και αντισυνταγματικό μέτρο, «διόδια παντού» εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, αλλά και την αντίδραση των πολιτών και φορέων  ενάντια σ` αυτό το μέτρο πανελλαδικά αλλά και στην περιοχή μας ανοίγοντας τα διόδια της Εγνατίας  αποφασίστηκε  και πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή, Λαϊκή, Γενική Συνέλευση από πολίτες και φορείς αλλά και καλεσμένους εκπροσώπους από όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται σε παρόμοιες επιτροπές.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης είναι:

1.    Η διερεύνηση και άλλων τομέων που μπορεί να εξαπλωθεί το κίνημα όπως υγεία, συγκοινωνίες και άλλα.

2.    Εξεφράσθη απ όλους τους παρευρισκομένους η ανάγκη καλύτερης ενημέρωσης (και νομικών συνταγματικών διατάξεων) των πολιτών γύρο από αυτό το κίνημα

3.    Η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου (αιρετού και ανακλητού) μέσα από άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες για την καλύτερη οργάνωση και διεκπεραίωση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης για το διάστημα που θα μεσολαβήσει ως την επόμενη γενική συνέλευση. Το Νέο Συντονιστικό όργανο αποτελείται από τους εξής συμπολίτες μας:

  • Ασαλουμίδης Κων/νος: Α/Γραμματέας του ΣΕΕΝ Εργ. Αλληλεγγύη

  • Γκούμας Βασίλειος: Ασφαλιστής-φοροτεχνικός

  • Θεωδορίδης μανώλης: Πρόεδρος Σωματείου Αυτοκινιτιστών.

  • Κυπρικτσής Γεώργιος: Εργαζόμενος ΔΕΗ

  • Κωτουζάς Απόστολος: Φοιτητής

  • Μαδίκος Διαμαντής   : Εργατοαγρότης


Η Συντονιστική Επιτροπή  καλεί όλους τους πολίτες και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να συμμετέχουν και να πλαισιώσουν αυτό το κίνημα των πολιτών, να συμβάλουμε στην καλύτερη επεξεργασία των θέσεων του και την μαζική παρουσία τους στους αγώνες που σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα για:

Ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια. Όχι στην παραχώρηση των δημόσιων δρόμων στους εργολάβους, στο κεφάλαιο και στις τράπεζες.

Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία

Όχι στο Μνημόνιο και στην Τρόικα

Κοζάνη 27/1/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου