Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ" ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Κοζάνη 1/9/2008

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ Βουλιάζουν τη ΔΕΗ κυβέρνηση, βιομήχανοι και οι «τετραπέρατοι managers της αγοράς»

Η κατάσταση στην ΔΕΗ παίρνει δραματικά ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά και τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2008, όπου παρουσιάζονται ζημιές της τάξης των 111,8 εκατομμυρίων € έναντι κερδών 99,4 εκατομμυρίων € του αντίστοιχου εξαμήνου το 2007!!! Ζημιές που έρχονται μάλιστα μετά από τις τερατώδες αυξήσεις που πλήρωσε το 2007 και το 2008 ο ελληνικός λαός και αγγίζουν το 30%! Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιείται ο νόμος 3429/2005 και η τροπολογία Αλογοσκούφη για τις προβληματικές ΔΕΚΟ με μηδενικές αυξήσεις, κατάργηση των ΣΣΕ και απολύσεις.

Και βέβαια στην ανάλυση των αποτελεσμάτων ούτε λόγος δεν γίνεται για τις ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης, για την Οριακή Τιμή του Συστήματος (ΟΤΣ), για τα χαρισμένα εκατομμύρια € στα ΕΛΠΕ και στον Λάτση, στην Αλουμίνα του Μυτιληναίου και στους άλλους βιομηχάνους, ούτε λόγος δεν γίνεται για τις προκλητικές αυξήσεις στους μισθούς των διευθυντών και το διπλασιασμό του μισθού του Αθανασόπουλου, απλά φταίνε οι τιμές των καυσίμων και οι κινητοποιήσεις στον Άγιο Δημήτριο!!!

Δεν γίνεται καν λόγος για τον ρόλο που έπαιξαν οι νόμοι και οι τροποποιήσεις για την απελευθέρωση ενέργειας που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία υπό την ανοχή της ΓΕΝΟΠ και του υποταγμένου συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ, γι αυτό και δεν επέτρεψαν τόσα χρόνια τη ΔΕΗ να κατασκευάσει νέες μονάδες προσθέτοντας επιπλέον ισχύ στο σύστημα με αποτέλεσμα να αναγκάζεται σήμερα λόγω έλλειψης ισχύος να αγοράζει πανάκριβο ρεύμα από το εξωτερικό και τους μπαταχτσήδες ιδιώτες.

Κυβέρνηση και διοίκηση είναι διαπλεκόμενοι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου γι αυτό και καταχρεώνουν, διαλύουν και ξεπουλάνε την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να σώσουμε τη ΔΕΗ, να εξασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και να ελαφρύνουμε τους εργαζόμενους καταναλωτές ρεύματος από τα νέα χαράτσια που τους ετοιμάζουν.

Οι σκληροί ταξικοί, ενωτικοί, μαζικοί αγώνες είναι μονόδρομος

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου