Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΟΝΟ Η ΤΑΞΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ "ΜΙΚΡΕΣ" ΝΙΚΕΣ

Κοζάνη 1/9/2008

Δικαίωση των οδηγών λεωφορείων και της Εργατικής Αλληλεγγύης

1 Ø Η κατάργηση της «αποζημίωσης βάρδιας» και η νόμιμη πληρωμή της υπερεργασίας-υπερωρίας έφερε αυξήσεις πάνω από 100% στον τομέα της υπεραπασχόλησης.

Ø Έρχεται και η δικαίωση των χιλιάδων εργαζομένων στις βάρδιες των Ορυχείων.

Μετά από καταγγελίες των συναδέλφων οδηγών στα λεωφορεία για καταστρατήγηση της νομοθεσίας σχετικά με την πληρωμή των υπερωριών, το συνδικάτο μας μέσα από συνδικαλιστική δράση και προσφυγή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κατάφερε να λύσει αυτό το χρόνιο (για πάνω από πέντε χρόνια) πρόβλημα που στερούσε εκατοντάδες € το μήνα από τους συναδέλφους, με τις πλάτες μάλιστα του υποταγμένου, εργοδοτικού, συνδικαλιστικού κινήματος.





Συγκεκριμένα, οι ημερήσιοι οδηγοί στα ορυχεία που απασχολούνται υπερωριακά στα λεωφορεία πληρώνονταν με ημερήσια αποζημίωση βάρδιας αντί της υπερεργασίας- υπερωρίας που είναι το σωστό. Μετά τις παρεμβάσεις του συνδικάτου μας οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΛΚΔΜ και των ορυχείων αναγκάστηκαν να διορθώσουν την «αλχημεία» και στο εξοφλητικό του Αυγούστου που ήρθε σωστά, οι συνάδελφοι είδαν ότι η διαφορά ήταν έως και 120% πάνω!!!

Το κόλπο με την «ημερήσια αποζημίωση βάρδιας» αντί για υπερωρία έγινε το 1997 μετά από πρόταση του «Σπάρτακου» και υπογράφτηκε σε ΣΣΕ της ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση. Στόχος της διοίκησης ήταν να πληρώνει φθηνότερα την υπερωρία, να μην εμφανίζονται αυτές οι ώρες (400.000 ώρες) σαν υπερωρίες και το κυριότερο βοηθούσε σε μια προσπάθεια ψευτονομιμοποίησης των 4 φυλακών και των 63 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας στη βάρδια των ορυχείων, και μετά αφού είδαν ότι αποδίδει το επέκτειναν και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων ακόμα και ημερήσιων, φυσικά με την στήριξη του κυρίαρχου τότε «εργοδοτικού συνδικάτου της περιοχής».

Τώρα όμως καταλαβαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι το μεγάλο κόλπο και αρχίζει πια να ξηλώνεται το πουλόβερ της διαπλοκής για να έρθει η σειρά της κατάργησης της «ημερήσιας αποζημίωσης βάρδιας», του 43+17, επαναφορά της μιας ώρας υπερωρίας και την αναγκαστική δημιουργία 5ης φυλακής και στα ορυχεία για να επανέλθει η νομιμότητα, να πάρουν οι συνάδελφοι τα χρήματα που χάνουν και να προσληφθούν άλλοι 600 άνεργοι από την περιοχή.


Τώρα όλοι στο ταξικό συνδικάτο του αγώνα και της αξιοπρέπειας.


Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου