Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΡΥΑΚΙΟΥ

Κοζάνη 12/9/2008

Η τρομοκρατία και ο «ρεβανσισμός» δεν θα περάσουν !!!

Οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής με συμβατικά και αστυνομικά αυτοκίνητα «αλώνιζαν» τα χωριά Άγιος Δημήτριος και Ρυάκιο τις παραμονές και ανήμερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για να τρομοκρατήσουν προφανώς τους κατοίκους ούτως ώστε να μη συμμετέχουν στις διαδηλώσεις. Δεν έφτανε αυτό έκαναν μπλόκο στο λεωφορείο που θα τους πήγαινε στην έκθεση και αφαίρεσαν το δίπλωμα του οδηγού για ασήμαντο παράπτωμα, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι το κάνουν για να μην πάει στη Θεσσαλονίκη !!!

Ακόμα δεν μπορούν να το χωνέψουν οι δυνάμεις καταστολής και οι εκπρόσωποι του κατεστημένου, πολιτικού συστήματος της περιοχής (και όχι μόνο) ότι είναι δυνατόν σήμερα να υπάρχουν νέοι, άνεργοι, και γενικότερα πολίτες που δεν ακολουθούν τον δρόμο που τους δείχνουν αυτοί.

Ο δρόμος που δείχνουν αυτοί οι κύριοι στη νεολαία και σ όλους τους πολίτες είναι η υποταγή, το ρουσφέτι, το βόλεμα, η ρουφιανιά και η συμπόρευση μαζί τους για να βρεις μια δουλίτσα και να μην σε ενοχλούν.

Τα μέλη του Συλλόγου Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου δεν τους έκαναν το χατίρι. Διάλεξαν το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα. Διεκδίκησαν αγωνιστικά μια δουλειά και ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Δεν τους έγλειψαν, δεν τους παρακάλεσαν. Δεν επαιτούν. Απαιτούν να πάρουν πίσω όλα αυτά που τους στερούν καθημερινά. Την ίδια τους τη ζωή!!!

Είναι «κακό παράδειγμα» για τους υπόλοιπους. Γι αυτό προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να τους θυμίσουν ότι το σύστημα δεν τους ξεχνάει, «τους την έχει φυλαγμένη» και θα τους εκδικηθεί.

Μάταιος ο κόπος όποιος ανακαλύψει τον δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας δύσκολα τους ξαναπροσκυνάει !!!

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου