Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΡΥΑΚΙΟΥ. ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ 6/9/2008 ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Δελτίο τύπου, 10/9/2008Άνεμος ενέργειας από τη Θεσσαλονίκη


Μέσα σε ένα κλίμα πολύ μεγάλης συμμετοχής των εργαζόμενων, στις συγκεντρώσεις που έγιναν με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ (6/9), οι πολίτες που αγωνίζονται απέναντι στις επιπτώσεις των ποικίλων ενεργειακών δραστηριοτήτων έδωσαν το δικό τους επιτυχημένο στίγμα. Έβαλαν ένα στοίχημα και το κέρδισαν. Την Πέμπτη 4/9 πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη της ΔΕΗ. Στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 6/9, συγκρότησαν το δικό τους «μπλοκ ενέργειας», μίλησαν για ένα ζήτημα στρατηγικής σημασίας, το μετέφεραν στους συγκεντρωμένους και των τριών εργατικών συγκεντρώσεων, συσπειρώνοντας εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους πολλούς νέους. Ταυτόχρονα, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτεία και στους αρμόδιους φορείς, για ριζική αλλαγή πολιτικής στα ζητήματα του ενεργειακού σχεδιασμού.

Η προσυγκέντρωση έγινε στην Καμάρα, όπου μίλησαν εκπρόσωποι του δικτύου «Πολίτες κατά του λιθάνθρακα» και του συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη του Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης, ενώ τη δική τους ιδιαίτερη παρουσία είχαν οι επιμέρους κινήσεις πολιτών από πολλά σημεία της χώρας (Αστακό, Βοιωτία –Αντίκυρα, Κορινθία, Αλιβέρι, Μαντούδι, Χαλκίδα, Βόλο, Καβάλα και αλλού), η πανελλαδική κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου, η κίνηση πολιτών κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, Πολίτες Αττικής για την Ενέργεια, Πρωτοβουλία Πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στο λιθάνθρακα και οικολογικές οργανώσεις.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως το λεωφορείο μας μετέφερε προς την θεσ/νικη,το σταμάτησε η αστυνομία και όπως ανέφερε ο οδηγός χωρίς ιδιαίτερη παράβαση του επιδόθηκε υψηλό πρόστιμο, του αφαιρέθηκε το δίπλωμα και του υπέδειξαν να μην έλθει στον Αγ.Δημητριο…

Επίσης το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζεται τα 3 τελευταία χρόνια, γίνεται εντονότερο όποτε δραστηριοποιείται ο Σύλλογος μας. Έτσι συνέβη και στις 6-9-08 μα την παρουσία της ασφάλειας και εντός των χωριών και στο χώρο όπου μας παραλάμβανε το λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου