Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ & ΤΗΣ "ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ"

Κοζάνη 4/8/2008



Δικαίωση των εργαζομένων, του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου και της “Εργατικής Αλληλεγγύης”

Μια πρώτη δικαίωση του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου και του αγώνα του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη» για την υλοποίηση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ήρθε από το Υπουργείο Απασχόλησης.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Απασχόλησης με έγγραφο προς τη βουλή που κοινοποίησε προς το Συνδικάτο Ενέργειας “Εργατική Αλληλεγγύη” και το υπογράφει η Υπουργός κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά κάνει γνωστές (για πρώτη φορά) τις προθέσεις του Υπουργείου για «χορήγηση πρόσθετων ημερών διακοπών» στους εργαζόμενους που απασχολούνται στο λιγνίτη σε εφαρμογή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.



Σαφώς και παραμένουν ανοιχτά ερωτηματικά που χρειάζονται απαντήσεις, κάτω βεβαίως από την διαρκή πίεση του συνδικάτου και του ταξικού κινήματος της περιοχής, όπως είναι ο χρόνος υλοποίησης των δεσμεύσεων, οι κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται την άδεια, ο αριθμός των ημερών αδείας που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι κάτω από μια βδομάδα κλπ. Βεβαίως παραμένει ανοιχτό και αποτελεί πεδίο σκληρών αγώνων το μεγάλο ζήτημα υλοποίησης της απόφασης, στο σκέλος που αφορά την λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Φαίνεται για ακόμα μια φορά ότι δικαιώνεται η αγωνιστική γραμμή του συνδικάτου που διάλεξε να σηκώσει και αυτό το μεγάλο το ζήτημα με διάφορες μορφές όταν τα σωματεία, που βαυκαλίζονται ότι είναι μεγάλα, διάλεγαν το δρόμο της συνδιαλλαγής συμμετέχοντας κατ’ εντολή του κυρίου Αθανασόπουλου στα «σύμφωνα συνεργασίας και συνύπαρξης με τη ΔΕΗ».

Επειδή όμως η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, συνδικάτα και γραφειοκράτες συνδικαλιστές που μέχρι χθες θεωρούσαν την «Εργατική Αλληλεγγύη» και το «Ίδρυμα Μαραγκοπούλου» προδότες γιατί στρέφονται εναντίον της ΔΕΗ και του κράτους, σπεύδουν να διεκδικήσουν δάφνες για τα όποια θετικά αποτελέσματα προκύψουν από αυτό τον αγώνα, από τον οποίο απουσίαζαν και λοιδορούσαν επιδεικτικά. Ας είναι, οι εργαζόμενοι θα τους κρίνουν. Ελπίζουμε πως έστω και τώρα δεν είναι αργά να συμβάλουν στη διεκδίκηση των καλύτερων δυνατών λύσεων που ανοίγουν «οι προθέσεις του υπουργείου εργασίας», αρκεί να αποφασίσουν να ξεκόψουν από τον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό και να στρατευτούν σε αγωνιστική ταξική γραμμή για να λύσουμε όλα αυτά τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου