Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

23, 24 KAI 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κοζάνη 3/8/2008

23, 24 KAI 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου Ενέργειας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ συνεδρίασε την Παρασκευή 1 Αυγούστου και μεταξύ άλλων αποφάσισε ομόφωνα την διενέργεια εκλογών για ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης του συνδικάτου.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα γένει την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη.

Οι εκλογές γίνονται κανονικά στο χρόνο τους με τη συμπλήρωση τριετίας όπως ορίζει το καταστατικό και οι διατάξεις του νόμου 1264/1982.

Κοινή ήταν και η πρώτη εκτίμηση των μελών του Δ.Σ ότι η δημιουργία της Εργατικής Αλληλεγγύης και η δράση της βοήθησε τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ και στην ενέργεια γενικότερα ενώ ταυτόχρονα έβαλε μια άλλη λογική και πολιτική γραμμή στο συνδικαλιστικό, εργατικό κίνημα της περιοχής και της χώρας γενικότερα. Μια ανεξάρτητη ταξική γραμμή που κινήθηκε με μοναδικό γνώμονα τα άμεσα αλλά και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των εργαζομένων. Αποτέλεσε ένα κρίσιμο μαχητικό πυρήνα υπεράσπισης των μικρών και των μεγάλων δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, ενώ υπήρξε το πρώτο συνδικάτο που ανέδειξε (και έκανε πράξη) την αναγκαιότητα κοινής οργάνωσης όλων των εργαζομένων στην ενέργεια ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση (μόνιμοι, έκτακτοι, εργαζόμενοι στους εργολάβους).

Για αυτό και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του συνδικάτου καθώς αποτέλεσε και θα αποτελεί και στο μέλλον ένα αξιόπιστο εργαλείο υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και συγχρόνως ανοίγει δρόμους για διεκδίκηση σύγχρονων και αξιοπρεπών μισθών και εργασιακών σχέσεων που θα ανταποκρίνονται στις τεράστιες σημερινές δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας αλλά και της αμύθητης συσσώρευσης πλούτου σε ελάχιστα χέρια.

Κάντε όλοι τώρα τις εγγραφές σας στο συνδικάτο της αξιοπρέπειας και του αγώνα.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου