Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Κοζάνη 18/6/08


Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ


«ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ»


Στο Δ.Σ του Ε.Κ.Ν.Κ που έγινε στις 4 Ιουνίου τέθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της διοργάνωσης διαδήλωσης που θα γίνει στις 24 Ιουνίου για το πρόβλημα της ακρίβειας. Η Ταξική Συσπείρωση (ΤΑ.ΣΥ) όπως και η ΤΑΞ.ΕΝ του ΠΑΜΕ ψηφίσαμε την διοργάνωση του συλλαλητηρίου αλλά με εντελώς διαφορετικό πολιτικό και διεκδικητικό πλαίσιο που όμως δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ οι οποίοι θεωρούν ότι τους καλύπτει το πλαίσιο της ΓΣΕΕ. Επίσης τέθηκε από την ΤΑΞ.ΕΝ το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης της ΕΣΣΕ η οποία δίνει ψίχουλα όταν ο τιμάριθμος και όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης έχουν εκτιναχτεί στα ύψη. Και αυτή η πρόταση ψηφίστηκε μόνο από την ΤΑ.ΣΥ και την ΤΑ.ΞΕΝ γιατί όπως φαίνεται η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης θεωρεί ότι η αύξηση του ενός Ευρώ την ημέρα είναι αρκετά για τους εργαζομένους.


Βεβαίως τις αντεργατικές θέσεις των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δεν τις μάθαμε σήμερα τις γνωρίζαμε από το παρελθόν γι αυτό άλλωστε η ΤΑ.ΣΥ έχοντας αναπτυγμένα ταξικά πολιτικά κριτήρια, καταψήφισε από την αρχή την συγκρότηση προεδρείου από αυτές τις παρατάξεις και φυσικά δεν συμμετέχει στο προεδρείο του Ε.Κ.Ν.Κ.


Είναι αντιφατικό και υποκριτικό από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ να «διαρρηγνύουν» τα ιμάτιά τους για την ξέφρενη άνοδο των τιμών και ταυτόχρονα να στηρίζουν τις πολιτικές που την δημιουργούν, όπως είναι η λιτότητα στους μισθούς, η επιδότηση των βιομηχάνων, η απελευθέρωση των τιμών, η επιβολή της «δικτατορίας της αγοράς» και να μην τολμούν να θέσουν καν το ζήτημα διατίμησης και ελέγχου της τιμής των προϊόντων. Άλλωστε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ακρίβεια μπορεί να πλήττει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όμως γεμίζει τις τσέπες των βιομηχάνων που ελέγχουν τους κλάδους των τροφίμων των πετρελαιοειδών κλπ.


Εμείς καλούμε τους εργαζομένους να συμμετέχουν σε όλα τα συλλαλητήρια ενάντια στη μονόπλευρη λιτότητα, την ακρίβεια και την ανεργία με ένα διαφορετικό ταξικό, διεκδικητικό πλαίσιο που θα προάγει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και όχι την αγωνιστική εκτόνωση και τις ψηφοθηρικές ανάγκες των κομμάτων.


Για αυτό και απαιτούμε:


ü Μεγάλες και γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις (1.400 ευρώ). Να ανατραπεί η προδοτική συλλογική σύμβαση εργασίας της ΓΣΕΕ.


ü Να μειωθούν τα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ (30%), Κατάργηση των διοδίων. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Να αναβαθμιστούν μια σειρά υπηρεσιών (υγεία, παιδεία) και να έχουν πραγματικά δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα(ΣΔΙΤ)


ü Eπιβολή διατίμησης, αυστηρού ελέγχου και συγκράτησης των τιμών στα βασικότερα αγαθά. Προγράμματα λαϊκής στέγης και φτηνών διακοπών για εργαζόμενους, άνεργους, φοιτητές. Επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια, ανέργους και φοιτητές.


ü Διπλασιασμός το αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους. Έκτακτη φορολογία στο κεφάλαιο, φορολόγηση της μεγάλης ιδιοκτησίας και της εκκλησίας. Άτοκα δάνεια για πρώτη κατοικία, νομοθετική κατάργηση της δυνατότητας των τραπεζών για κατασχέσεις.


ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ


Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου