Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΕΡΓΑΤΕΣ …. ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Κοζάνη 30/05/2008



Ø Όλοι οι «παράγοντες» της κυβέρνησης και της ΔΕΗ αναγνωρίζουν την τεράστια έλλειψη προσωπικού.


Ø Η ανεργία στην περιοχή ξεπέρασε το 20%.


Ø Οι αγωνιζόμενοι άνεργοι εμπαίζονται κατά συρροή και ο διαγωνισμός καθυστερεί πάνω από δυο χρόνια και έχουμε δρόμο ακόμα.


Ø Αντί για προσωπικό που είναι απαραίτητο στην παραγωγή ο κ. Αθανασόπουλος μας φέρνει κι άλλους διευθυντές, λες και είχαμε έλλειμμα.


Η έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού στα μέτωπα παραγωγής «τσακίζει κόκκαλα» εδώ και χρόνια. Οι συνταξιούχοι δεν αντικαθιστούνται ποτέ, τα συνεργεία δεν μπορούν να κάνουν πλέον συντηρήσεις γιατί έμειναν ένα και δυο άτομα, τεράστιοι εκσκαφείς στα ορυχεία σταματάνε γιατί δεν έχουν κόσμο να τους δουλέψει, ολόκληροι τομείς διαλύονται και περνάνε στα χέρια των εργολάβων. Εικόνα διάλυσης παντού !!!


Τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς της περιοχής διαμαρτύρονται εδώ και πάρα πολύ καιρό και ζητάνε τουλάχιστον 3.000 νέες προσλήψεις προσωπικού στα ορυχεία στους ΑΗΣ και στη διανομή. Οι κάτοικοι και οι νέοι άνεργοι διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται (είκοσι μέρες βρίσκονται στην κατάληψη οι κάτοικοι του Αγ. Δημητρίου Ρυακίου και δεν του δίνει κανένας σημασία) απαιτώντας δουλειά και έργα για καθαρό περιβάλλον που σημειωτέον και αυτά θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας.


Στον προηγούμενο κύκλο κινητοποιήσεων των κατοίκων των πληττόμενων δήμων και οικισμών οι κυβερνητικοί παράγοντες με επικεφαλής τον κ. Σιούφα, τότε Υπουργό Ανάπτυξης έταξαν μέτρα για το περιβάλλον και θέσεις εργασίας (150 θέσεις από την περιοχή μέχρι το Πάσχα του 2007 έταξαν) για να σταματήσουν οι κάτοικοι τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις.


Όμως επειδή όπως φαίνεται μας θεωρούν ιθαγενείς που θαμπώνουν από τις χάντρες και τα καθρεφτάκια, τις θέσεις εργασίας τις αντικατέστησαν με έναν διευθυντή εξ Αθηνών και το επιτελείο του που θα στελεχώσουν την νέα διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη είχε δημιουργηθεί ένα «ΒΟΚ ψυγείο» για «αγρανάπαυση» της προηγούμενης διοίκησης του ΛΚΔΜ με αποτέλεσμα αν κάνουμε συνολικά τον ισολογισμό μας πέφτει ένας εργαζόμενος ανά ένα διευθυντικό στέλεχος. ΕΛΕΟΣ !!!


Το ερώτημα είναι τι ακριβώς θα κάνει ο κύριος Λάπας; Θα μας φτιάξει το περιβάλλον καλύτερο; Θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού; Και γιατί άραγε χρειαζόταν ένας ακόμα διευθυντής; Οι υπάρχοντες δεν αρκούσαν ή κρίθηκαν ανίκανοι;


Μήπως θα χρειαστεί να πληρώσει ο Ελληνικός λαός ακόμα καμιά γενναία αύξηση της τιμής του ρεύματος για να καλυφθούν τα υψηλόμισθα στελέχη μας;


Απαιτούμε να γίνουν άμεσα οι προγραμματισμένες προσλήψεις και ταυτόχρονα προκήρυξη νέου διαγωνισμού. Επίσης να σκύψει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος να δει και τα προβλήματα των νέων και των ανέργων της περιοχής που κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται «στου κουφού την πόρτα».



Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου