Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»


ΠΡΟΚΑΛΕΙ  ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ



Είναι πλέον γνωστό ότι για την άθλια  κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΔΕΗ και παντού, ευθύνονται αυτοί που υπηρέτησαν και υπερετούν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό γραφειοκρατικό συνδικαλισμό εδώ και πολλά χρόνια και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που σε σφικτό εναγκαλισμό με διοικήσεις και εργοδοσία, προσδέθηκαν στο άρμα του συστήματα, με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.
Αυτό είχε και έχει ως συνέπεια και οικονομικές δοσοληψίες μεταξύ τους,  ακόμα και κάτω από το τραπέζι. Έχουν μετατρέψει τα συνδικάτα σε επιχειρήσεις και σε Μ.Κ.Ο οπού διακινούνται πακτωλός χρημάτων. Αυτό όχι μόνο διαφθείρει συνειδήσεις αλλά και οδηγεί σε σήψη όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.
Τρανταχτό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την δικαιοσύνη.


Συνάδελφοι - σσες

Είναι  υποχρέωση όλων των εργαζομένων να διαφυλάξουμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και την ανάγκη ύπαρξης συνδικαλιστικών μας οργάνων και να μην γίνουμε απολογητές τέτοιων εκφυλιστικών φαινομένων.
Σε καμιά περίπτωση αυτή η ποινική δίωξη των 59 της ΓΕΝΟΠ δεν μπορεί να θεωρηθεί πολιτική. Αφορά μια περίοδο, σχετικά «εργασιακής ειρήνης» και κατηγορούμενοι βρέθηκαν από ένα πλατύ πολιτικό εύρος πρόσωπα (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ)
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη», από την αρχή κατήγγειλε αυτά τα φαινόμενα στους εργαζόμενους και στην κοινωνία, αλλά και στα συνέδρια της ΓΕΝΟΠ,  πληρώνοντας βαρύ τίμημα για αυτό. Αποκλείστηκαν οι αντιπρόσωποι του από δύο συνέδρια της ομοσπονδίας γιατί αρνήθηκε να υπογράψει την συλλογική σύμβαση του 2015 και την αποφάσεις της πλειοψηφίας για να μπορέσουν να πάρουν τα λεφτά για τα οποία διώκονται, από τις τσέπες των εργαζομένων με έκτακτη εισφορά. Και μάλιστα με τόκο. Αυτήν την πράξη τους,  την χρησιμοποιούν σήμερα ως υπερασπιστικό στοιχείο, αποκρύβοντας με ποιο τρόπο βρήκαν τα λεφτά.
Είναι τόσο μεγάλο το θράσος τους που έρχονται σήμερα, για να απαλλαγούν από τον αμαρτωλό ΟΚΔΕ(Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριότατων Εργαζομένων) ΓΕΝΟΠ, αλλάζουν το καταστατικό, ώστε να μην είναι μέτοχοι φυσικά πρόσωπα αλλά να φορτωθούν τις μετοχές  η ΓΕΝΟΠ και τα πρωτοβάθμια σωματεία σε μια εταιρία μάλιστα που δεν γνωρίζει κανείς τα οικονομικά της στοιχεία και σε τι εξυπηρετεί   πλέον τους εργαζόμενους.
δηλαδή έκαναν τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και άλλοι να πληρώσουν το μάρμαρο. Όπως και με το δάνειο από την ΔΕΗ που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι..
Το συνδικάτο μας δεν πρόκειται φυσικά να δεχτεί κάτι τέτοιο, δεν θα γίνουμε συνένοχοι ούτε θα κάνουμε συνένοχους τους εργαζόμενους.
Η εταιρία αυτή αν δεν εξυπηρετεί σε τίποτε πρέπει να εκκαθαριστεί και να κλίσει.
 Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν θέση για αυτό το ζήτημα και να ενημερώσουν τα μέλη τους. ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνοι.
Για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος και να πάνε τα πράγματα αλλιώς, χρειάζεται  εργαζόμενοι και ταξικές δυνάμεις  να απεγκλωβιστούν από τα εργοδοτικό συνδικαλισμό. να δημιουργήσουν ένα μαζικό ενωτικό ταξικό μέτωπο. Για την αναγέννησης  του συνδικαλιστικού κινήματος που θα παλεύει για τα εργατικά συμφέροντα και μόνο, και θα ελέγχεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Το μεροκάματο των εργατών είναι κερδισμένο με                       ιδρώτα και αίμα
               Δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.


Γραφείο τύπου
Κοζάνη 21/6/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου