Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ανεξάρτητη, ταξική, απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Κοζάνη (Βίντεο-Φωτογραφίες)




Ανεξάρτητη, ταξική, απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Κοζάνη (Βίντεο-Φωτογραφίες)












Αξιοπρεπής και πετυχημένη η ανεξάρτητη, ταξική, απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στην Κοζάνη την Πέμπτη 8/12/2016 με αφορμή τη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ. Στη συγκέντρωση καλούσαν Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» και η Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Λέσχης εργαζομένων, ανέργων και πολιτισμού Κοζάνης. Συμμετείχαν εργαζόμενοι άνεργοι και συνταξιούχοι από πολλά Συνδικάτα και άλλες συλλογικότητες


Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της Πόλης όπου τον τόνο έδωσαν, με συνθήματα, τα μέλη του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη», οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Περιοχής.





Στη συγκέντρωση έγινε ομιλία από τον Πρόεδρο του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη», Κώστα Ασαλουμίδη ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:
Η επαίσχυντη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα δίνει όλα στους συμμάχους της, τον ΣΕΒ την Ε.Ε και το ΔΝΤ, φέρνοντας τα ποιο αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια για να περάσει την δεύτερη αξιολόγηση όσο πιο γρήγορα μπορεί.

Διπλασιάζεται το όριο απολύσεων από το 5% στο 10%. για να ξεσαλώσουν οι βιομήχανοι και να απολύουν όποιον, όσους και όποτε θέλουν.

Να πάει παρακάτω ακόμα και αυτός ο άθλιος μισθός των 586 ευρώ και μάλιστα  να συνοδεύεται με έναν άλλο υποκατώτερο πανάθλιο μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Να εφαρμοστεί και με το νόμο η εργασιακή ζούγκλα καταργώντας όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για να μείνουν μόνο οι επιχειρησιακές και των «ενώσεων προσώπων» φέρνοντας εργασιακό μεσαίωνα.

Ακόμα μεγαλύτερη επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης για 100 και 200 ευρώ μισθό. Μετατρέπουν τον μόχθο των εργαζομένων σε επίδομα ίσα-ίσα για να μην πεθαίνει από την πείνα.

Ζητάνε να καταργηθούν όλα τα συνδικαλιστικά και εργατικά δικαιώματα επαναφέροντας ένα νόμο από την δεκαετία του 70 το λοκ-αουτ του Λάσκαρη προκειμένου στην ουσία να απαγορευτούν οι απεργίες. Διακαής πόθος των βιομηχάνων εδώ και πολλά χρόνια, που καταρρίπτει τον μύθο όλων εκείνων που θέλουν να μα πείσουν ότι οι απεργίες είναι μάταιες.

Κανένας δεν ισχυρίζεται ότι η κατάσταση είναι εύκολη. Η μόνιμη και παρατεταμένη ανεργία, ό αγώνας για την επιβίωση, η αγωνία για το μέλλον και η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά από την επιβολή των βάρβαρων μνημονίων, καθηλώνουν κάθε αγωνιστικό σκίρτημα των εργαζομένων και ανέργων και οδηγούν στην παραίτηση και στον ατομικισμό.

.

……θα δώσουμε την  μάχη με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για να πάρουν οι εργαζόμενοι τις απεργίες στα χέρια τους

Η ταξική ανασυγκρότηση, ανασύνταξη και αναγέννηση του συνδικαλιστικού και του εργατικού κινήματος, είναι απολύτως αναγκαία. Με συνδικάτα ελεύθερα και ακηδεμόνευτα από κράτος-εργοδοσία. Συνδικάτα, στα χέρια των εργαζομένων. που θα παλεύουν για:

·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

·         Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Εθνικές, Κλαδικές, Ομοιοεπαγγελματικές) και υποχρεωτική γενική επιβολή τους. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής εργασίας, του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων.

·         Για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

·         Τερματισμός όλων των ιδιωτικοποιήσεων και εθνικοποίηση-  κρατικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, επιχειρήσεων και τραπεζικού συστήματος.

·         Στάση πληρωμής τώρα και διαγραφή του χρέους.

·         Έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου