Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΏΡΑ!!!

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΏΡΑ!!!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η κυβέρνηση, εκπρόσωπος των δανειστών, ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, Ε.Ε. και ΔΝΤ οδηγούν στην σταύρωση τον εργαζόμενο λαό, επιβάλλοντας νέα σκληρά μέτρα, σε μια ακόμα πράξη του δράματος της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου.
Τα μέτρα που βρίσκονται προ των πυλών, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα δάνεια» και τις ιδιωτικοποιήσεις είναι εφιαλτικά. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει το κακόγουστο χιλιοπαιγμένο θέατρο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, προσπαθώντας να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό, ενώ οι εκπρόσωποι του “μένουμε Ευρώπη” (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΆΜΙ) που ψήφησαν μαζί το τρίτο μνημόνιο
τον περασμένο Αύγουστο «κατηγορούν» την κυβέρνηση γιατί αργεί να φέρει στην βουλή τα σφαγιαστικά μέτρα διεκδικώντας τον ρόλο των ποιο υπάκουων εντολοδόχων του Σόιμπλε και της Μέρκελ.

Στο ασφαλιστικό, αυτά που φαίνεται ότι έχουν κλίσει είναι:
  • Η μείωση του ποσού της εθνικής σύνταξης από τα 384 ευρώ (που αρχικώς είχε προσδιοριστεί) στα 350 ευρώ ή και χαμηλότερα για ασφάλιση 20 ετών, ενώ σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης προ της 20ετίας, δηλαδή με 15 ως 20 έτη ασφάλισης, το ποσό της εθνικής σύνταξης μπορεί να είναι χαμηλότερο από 300 ευρώ.
  • Τα ποσοστά αναπλήρωσης που αφορούν την αναλογική σύνταξη θα είναι ακόμα πιο κάτω από τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπονται από το αρχικό σχέδιο νόμου. Έτσι φαίνεται να κλειδώνει ποσοστό μικρότερο κι από το 0,8% για τα 15-25 χρόνια ασφάλισης.
  • Συζητιούνται οριζόντιες μειώσεις 7% στις επικουρικές και μειώσεις από 20% ως και 30% στα εφάπαξ
  • Η διατήρηση της περίφημης «προσωπικής διαφοράς» μετά τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων μέχρι το 2018 θα εξαρτάται από το αν θα τηρείται το πρόγραμμα περιστολής της συνταξιοδοτικής δαπάνης με έλεγχο και επαναξιολόγηση το 2017…
Στο φορολογικό έρχεται σφαγή στα εισοδήματα των εργαζομένων:
  • βάζει στο στόχαστρο όσους μισθούς ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ και μάλιστα μικτά! όσοι έχουν εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ θα δουν αύξηση της φορολογίας μέσω της αύξησης του συντελεστή φορολόγησης κατά 22%.
  • Το αφορολόγητο θα βρεθεί στα 9.100 από τα 9.550 που είναι σήμερα. Από τη άλλη, το 1, 8 δις των έμμεσων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήρε το μήνυμα οτι ο μνημονιακός της δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η απεργία 4 Φλεβάρη, οι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, οι συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των συνταξιούχων, Έδειξαν ότι δεν θεωρούν μονόδρομο την καταστροφή της ζωής τους και την ζωή των παιδιών τους.
Αυτά τα σχέδια της Ε.Ε, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης και των υπολοίπων μνημειακών κομμάτων μπορεί να στηρίζονται και στον γραφειοκρατικό εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΣΕ και των μεγάλων ομοσπονδιών όπως η ΓΕΝΟΠ που ενώ πραγματοποίησαν φανταχτερά συνέδρια δεν έκαναν καμιά κουβέντα και κανέναν αγωνιστικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση αυτής της λαίλαπας. Παραμένοντας στο ίδιο μοτίβο των 24ωρων και 48ωρων απεργιών τις ημέρες κατάθεσης προς ψήφισης των μέτρων στην βουλή, προσπαθούν να εκτονώσουν την οργή των εργαζομένων. Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
Θα μας βρούνε μπροστά τους στο δρόμο του αγώνα και του ξεσηκωμού
όλοι και όλες να οργανώσουμε τον αγώνα μας με:
  • Συνεννόηση και συντονισμός στα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις, στις απεργίες, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.
  • Συνελεύσεις συνδικάτων για να περάσουν οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων.
  • Δημιουργία ενιαίου κέντρου αγώνα ταξικών και αγωνιστικών συνδικάτων ενάντια στην αντιδραστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
  • Αγώνες διαρκείας, αποφασιστικές μορφές πάλης, περιφρούρηση και κλιμάκωση από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Να παλέψουμε για:
  1. Να φύγει η κυβέρνηση και όλοι όσοι ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια όλα αυτά τα χρόνια.
  2. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και τα μνημόνια.
  3. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους.
  4. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, χτύπημα της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και της ανεργίας, σταθερές σχέσεις εργασίας.
  5. Να γυρίσουν πίσω όλα τα κλεμμένα, ασφαλιστικά ταμεία στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.
  6. Δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους
  7. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.
  8. Τα ασφαλιστικά δικαιώματα πάνω και ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ.

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Το γραφείο Τύπου
Κοζάνη 22/4/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου