Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΙΜΑ
           ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΑ ΩΡΥΧΕΙΑ

Το Συνδικάτο ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου 2015 στον κεντρικό πεζόδρομο Κοζάνης και ώρα 7.00μ.μ

Ακόμα ένα θανατηφόρο ατύχημα προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των κυβερνητικών -εργοδοτικών εγκλημάτων που τα τελευταία χρόνια έγιναν στην ΔΕΗ και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Σημειώθηκε χθες το βράδυ στο ορυχείο Αμυνταίου, καθώς, λίγο πριν τη λήξη της απογευματινής βάρδιας κατά την διάρκεια εργασιών ηλεκτρολογικού τύπου, έχασε τη ζωή του 42χρονος συνάδελφος μας, πατέρας 3 παιδιών.

Ο άτυχος συνάδελφος εργαζόταν στην βάρδια του ορυχείου στο οποίο το μέλλον των εργαζομένων είναι αβέβαιο γιατί  κυβέρνηση , διοίκηση της ΔΕΗ  και με την σιωπηλή συγκατάθεση του εργοδοτικού συνδικαλισμού σχεδιάζουν να ξεπουλήσουν σε ιδιώτες, με καταστροφικές συνέπειες για την υγεία των εργαζομένων. .
Ο ίδιος συνάδελφος εργαζόταν στις βάρδιες που οι ελλείψεις προσωπικού είναι μεγάλες, τα ωράρια εργασίας είναι εξουθενωτικά και κάτω από σκληρές  συνθήκες που οι  ίδιοι κύριοι της διοίκησης σε πλήρη συμφωνία με τα εργοδοτικά συνδικάτα συντηρούν επί χρόνια αρνούμενοι να εφαρμόσουν την νομοθεσία για πενθήμερο – οκτάωρο και να προχωρήσουν σε προλήψεις προσωπικού που χρειάζονται ώστε να  κρατήσουν σε ασφαλή λειτουργία τα Ορυχεία και τους Ατμοηλεκτρικούς σταθμούς.
Δεν αρκεί να κλαίμε με κροκοδείλια δάκρυα σε κάθε θανατηφόρο ατύχημα
Η συνέχιση αυτής της κατάστασης είναι κανιβαλισμός. Δεν έχει καμιά σχέση με τον ψευδεπίγραφο ρεαλισμό που επικαλούνται οι υπεύθυνοι.


Οι εργαζόμενοι δεν έχουν σκοπό να ανεχτούν άλλο:
·         Τους δολοφονικούς σχεδιασμούς για περισσότερα κέρδη βαμμένα με το αίμα εργατών.
·         Την έλλειψη προσωπικού και  τα βάρβαρα ωράρια που σχεδιάζουν και συντηρούν στα ορυχεία.
·         Την μη τήρηση κανόνων ασφάλειας προσωπικού.


Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:
1.    Άμεσα προσλήψεις τακτικού εργατοτεχνικού προσωπικού που να καλύπτει όλες τις θέσεις που χρειάζονται για ανθρώπινα και νόμιμα ωράρια εργασίας.
2.     Να τηρούνται όλοι οι μεταλλευτικοί κανονισμοί και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας.
3.   Δουλειά με σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις. Όχι στην ανασφάλεια και στον φόβο των εργαζομένων μέσο ξεπουλήματος και εργολαβοποίησεις της ΔΕΗ.

 
Το γραφείο τύπου

Κοζάνη 8/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου