Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

εργατικό ατύχημα




ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΊΑ



Ακόμα ένας εργαζόμενος έχασε την ζωή του στο βωμό του κέρδους και της ασυδοσίας των εργολάβων με αγαστή συνεργασία της διοίκησης της ΔΕΗ και την αδιαφορία των κρατικών μηχανισμών ελέγχου. Ο 42 άχρονος εργαζόμενος οδηγός σε εργολάβο βρήκε τον θάνατο όταν το φορτηγό στο οποίο εργάζονταν έπεσε από την απόθεση υλικών στο νότιο πεδίο.

 Είναι ολοφάνερες οι ευθύνες των εργολάβων που δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας προσωπικού  και ωράρια εργασίας, εκμεταλλευόμενοι την ανεξέλεγκτη ανεργία που υπάρχει.
Είναι μεγάλες οι ευθύνες της  ΔΕΗ που κατάντησε την εξορυκτική διαδικασία ένα αλαλούμ  με το ψεύτικο πρόσχημα  της μείωσης  κόστους  εξόρυξης, με τους εργολάβους να έχουν μετατρέψει τα ορυχεία σε γύρω του θανάτου και οι διοικούντες της επιχείρησης να παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα δουλεμπορίου.
Εγκληματική η αδιαφορία  και η στήριξη όλων αυτών των πραγμάτων από τις κυβερνήσεις  και τoυς ελεγκτικούς κρατικούς μηχανισμούς και επιτρέπουν να χάνονται τόσο άδικα ζωές εργαζομένων.
Υποκριτές και φαρισαίοι διοικούντες της ΔΕΗ, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, συνδικαλιστικές ηγεσίες ,  σήμερα, μέρα γιορτής της αγίας Βαρβάρας  προστάτιδα των ορυχείων θα κάνουν επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς των ορυχείων, αφήνοντας την ίδια στιγμή τους εργαζόμενους  να σκοτώνονται στα γύρω ορυχεία.
Αν αισθάνονται και λίγο ντροπή  απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων, ΤΩΡΑ πρέπει να σταματήσουν αυτό το έγκλημα και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να σταματήσει αυτό το ποτάμι αίματος εργατών.
Το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του  ΣΕΕΝ «εργατική Αλληλεγγύη» και όλοι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά των αιτιών που γενούν τα εργατικά ατυχήματα.

 θα διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην ζωή.

Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για αυτά τα εργοδοτικά εγκλήματα.

 Γραφείο τύπου
Κοζάνη4/12/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου