Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ανακοίνωση για απεργία




ΠΡΩΤΟ  ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ  Ο ΑΓΩΝΑΣ

                            ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

                    Όλοι στην διαδήλωση την ίδια μέρα και ώρα 11.00 π.μ
                                      Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

·      ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
·      ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ
·      ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ  ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Η νέα μνημονική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκίνησε τον πόλεμο βομβαρδίζοντας την εργατιά, την αγροτιά, τη νεολαία, με τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου.

Βάζει ληστρικούς φόρους στους εργαζόμενους και σε όλα τα μικρομεσαία στρώματα. ξεθεμελιώνει την κοινωνική ασφάλιση, οδηγώντας  τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τον τάφο και την νεολαία στην μόνιμη ανεργία., ξεπουλά την δημόσια περιουσία ξεκινώντας από τα λιμάνια, την ενέργεια, τα τραίνα και τα αεροδρόμια. Κατασχέσεις-πλειστηριασμοί.  Επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις και με μισθούς πείνας. Καταστρέφει την μικρομεσαία αγροτιά και τους ελεύθερους επαγγελματίες προς όφελος των μεγάλων μονοπωλίων. Θέλουν να ξεσπιτώσουν τις οικογένειες με τους πλειστηριασμούς.  Διαιωνίζει την εξευτελιστική επιτροπεία στην χώρα μας και στον λαό της.
Από την άλλη αφήνει  άθικτο το μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο να απαλλάσσεται και να κερδοσκοπεί πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Χαρίζει πακτωλούς χρημάτων  στους τραπεζίτες   ξεζουμίζονταν τον λαό 
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
 Τα ψέματα  και οι κωλοτούμπες των Τσίπρα -Καμένου δεν ξεγελάνε κανέναν. Παρά τις αυταπάτες και  την απογοήτευση που έσπειραν θα βρουν μπροστά τους την οργή των εργαζομένων και του λαού που θα τους στείλει να κάνουν παρέα με τους προηγούμενους (Παπανδρέου , Βενιζέλο, Σαμαρά)
Να κάνουμε την την “εθιμοτυπική απεργία” της 12 Νοέμβρη που κήρυξε η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΣΕ, σταθμό  για ένα νέο ξεκίνημα  κλιμάκωσης και δυνάμωμα του αγώνα αντίστασης, ρήξης και ανατροπής.  Με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, που θα παλεύει για :
1.    Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και ασφάλιση όλων. κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα τους έκλεψαν
  1. Εδώ και τώρα μέτρα ενάντια στην εφιαλτική ανεργία. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις. Κανονικές προσλήψεις για να σταματήσει το αίσχος της ελαστικής  και εκ παραδρομής εργασίας  μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων με μισθούς πείνα προς όφελος των εργοδοτών.
3.    Αυξήσεις στους μισθούς. Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα επίπεδα του 2009. Όχι στις διακρίσεις ενάντια στους νέους εργαζόμενους.
4.    Καμιά ιδιωτικοποίηση. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
5.    Χωρίς τα δεσμά του χρέους και τους δεσμοφύλακες Ε.Ε, Ε.Κ.Τ, και Δ.Ν.Τ.

Αυτούς τους στόχους μπορούμε να τους επιβάλλουμε με μια  Μαχητική εργατική αντιπολίτευση. Συντονισμό των αγωνιστικών σωματείων, για κέντρο αγώνα πέρα από τις γραφειοκρατίες και τον υποταγμένο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Με κοινή δράση με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις  όλων των κλάδων.
  Πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στα χέρια των σωματείων και των εργαζομένων, με λογική διάρκειας και αποφασιστικότητας. Συλλαλητήρια, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, καταλήψεις και απεργίες με σχεδιασμό κλιμάκωσης και συνέχειας.

Τώρα είναι ώρα ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης.
Τώρα είναι ώρα αγώνα και ξεσηκωμού.

Κοζάνη 6/11-2015
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου