Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Όλοι στην συγκέντρωση του συνδικάτου την τετάρτη  1 Μάη στο ρολόι της κεντρικής πλατείας στην Κοζάνη ώρα 10.00 π.μ
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, στους οποίους οφείλεται το σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων της – όλων αυτών που τόσα χρόνια αφαιρούνται και κατεδαφίζονται. Η Πρωτομαγιά του 2015 μπορεί και πρέπει να σαλπίσει το σύνθημα: Όχι άλλη απελπισία, ούτε άλλη αναμονή! Αγώνας και πάλη για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις τύχες τους στα χέρια τους!
Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,


Οι στυγνοί εκβιαστές και τοκογλύφοι, της Ε.Ε, Ε.Κ.Τ και Δ.Ν.Τ δολοφονούν με τις μνημονιακές επιλογές και τον οικονομικό στραγγαλισμό,
 Ο δρόμος των «διαπραγματεύσεων» που έχει επιλέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ οδηγεί σε διαρκείς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, σε αποδοχή του μνημονιακού πλαισίου Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πορεία μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με επιμέρους αλλαγές. Αυτή η πορεία, αν δεν παρέμβει ο εργαζόμενος λαός, οδηγεί σε ένα νέο μνημόνιο.
Παραπέμπει την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ σε βάθος διετίας, ενώ
μένει άθικτο όλο το οπλοστάσιο της ελαστικής εργασίας. – Αρνήθηκε να εθνικοποιήσει τις τράπεζες (ενώ μίλαγε για «δημόσιο έλεγχο»). – Συμφώνησε να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις, συζητώντας μόνο για τους ρυθμούς και τον τρόπο που θα γίνουν ( ενώ μίλαγε για τα «δημόσια αγαθά» ) . – Έχει εδώ και καιρό αποδεχτεί, το ασφυκτικό πλαίσιο της επιτροπείας που περιλαμβάνεται στους κανονισμούς της ΕΕ.
Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι
ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ
Διεκδικούμε:
Ø  Άμεση νομοθετική εφαρμογή του 751 € κατώτερου μισθού, των μισθών των κλαδικών συμβάσεων, σαν πρώτο βήμα για την πλήρη επαναφορά των μισθών στα προ μνημονίου επίπεδα, του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης .
Ø  Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.. – Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις.
Ø  -Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο, μείωση των ωρών δουλειάς (5νθήμερο, 7ωρο, 35ωρο) και των χρόνων σύνταξης. Να εθνικοποιηθούν και να ξανανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια με εργατικό έλεγχο.
-       Καμιά νέα ιδιωτικοποίηση. Επιστροφή στο δημόσιο των εταιρειών που ιδιωτικοποιήθηκαν.. Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ.
Ø  -Δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου, και των εφοπλιστών. Διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες για ανέργους και φτωχούς. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Ø  Συνδικαλιστικά δικαιώματα και δημοκρατικές

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Τίποτα δεν μπορούμε να  περιμένουμε  από τον κυβερνητικό ,εργοδοτικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό  που έχει ευθύνες για την βαρβαρότητα που ζούμε  σήμερα. Ήρθε η ώρα για τη δημιουργία μέσα από ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες ενός ανεξάρτητου ταξικού εργατικού κινήματος των δικών μας αναγκών και δικαιωμάτων. Να ανασυγκροτήσουμε ταξικά το κίνημα μας, να οικοδομήσουμε τη δικιά μας ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ   με το δικό μας πρόγραμμα  για τις δικές μας ανάγκες  μακριά  από ανούσιους διαχωρισμούς . Μέσα από σωματεία ταξικά, μαζικά, δημοκρατικά, με  αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων να προχωρήσουμε σε  μαζικό  πανελλαδικό ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ  σωματείων. Οι εργάτες του ΣΙΚΑΓΟΥ  και οι αγώνες της τάξης μας   δείχνουν το δρόμο. Μπορούμε και κατακτήσεις  να  ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ  και  να ζήσουμε σε μια κοινωνία  χωρίς εκμετάλλευση.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου