Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Μια ακόμη θυσία στο βωμό τους κέρδους εξαιτίας της εργασιακής ζούγκλας

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια 
Πριν στεγνώσει το μελάνι από τις ανακοινώσεις για το εργοδοτικό έγκλημα με τη σύγκρουση φορτηγών στο Νότιο Πέδιο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 συναδέλφων, ανακοινώθηκε ένα νέο έγκλημα θανατηφόρο αυτή τη φορά. Ο συνάδελφος 34 ετών που εργαζόταν για λογαριασμό εργολάβου άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της παραμονής Χριστουγέννων στο Ορυχείο Μαυροπηγής αφού χτυπήθηκε σοβαρά από την καρότσα οχήματος που προσπαθούσε να κολλήσει.

Την ώρα που ασχολούνται με τους κουμπαράδες, τις κρυμμένες κάμερες, τους 160, τους 168 η τους 180 η εργατική τάξη συνεχίζει με τους νεκρούς της να ταΐζει τα κέρδη των μονοπωλίων και των εργολάβων.
Το ατύχημα αυτό όπως και όλα τα προηγούμενα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρέτησαν και υπηρετούν όλα τα κόμματα που συμφωνούν με τον ευρομονόδρομο με την υποταγή στην Ε.Ε και τις οδηγίες της. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η ιδιωτικοποίηση/απελευθέρωση του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας που στόχο έχει την προάσπιση των κερδών των μονοπωλίων και των εργολάβων είναι αυτή που έφερε την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας , τη δουλειά με το μπλοκάκι, την εντατικοποίηση της εργασίας, τους μισθούς πείνας, την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας

Δεν φτάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα των εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών που συμφώνησαν και συμφωνούν με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας που είχε σαν αποτέλεσμα το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, την είσοδο εργολάβων. Μαζί συμφώνησαν στην πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των ατυχημάτων και μέχρι σήμερα αρνούνται να συμπεριλάβουν στις γραμμές των σωματείων τους εργαζόμενους στις εργολαβίες αφήνοντας τους βορά στις ορέξεις των εργολάβων.

Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους στον κλάδο και για το σύνολο της εργατικής τάξης μαχητικά και αγωνιστικά να επιβάλει το δίκιο της. Να αγωνιστεί στο πλευρό του ταξικού κινήματος για :
  • Την τήρηση όλων των μέτρων υγιενής και ασφάλειας στους χώρους δουλειας.
  • Την άμεση πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά για να καλυφθούν το σύνολο των αναγκών Ορυχείων και ΑΗΣ.
Μόνο με αγώνα και θυσίες μπορούμε να βάλουμε τέρμα στην κατάσταση αυτή που επικρατεί στους χώρους δουλειας, να μην θρηνούμε κάθε λίγο συναδέλφους για τα κέρδη τους.
 από: e-KOZANH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου