Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Παναγόπουλου, που μιλά για προβοκάτσια

Αντίδραση κλέφτη που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη υιοθέτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μία ημέρα μετά την τοποθέτησή του ότι τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων και κατά των νομοθετικών παρεμβάσεων στο θέμα του κατώτατου μισθού. Ηταν τέτοια η κατακραυγή εντός και εκτός ΓΣΕΕ που ο κ. Παναγόπουλος άρχισε να μιλά για προβοκάτσιες και παρερμηνεία των δηλώσεών του, θυμίζοντας την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Ούτε λίγο-ούτε πολύ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ βρήκε καταφύγιο, για τη φαιδρότητα των δηλώσεών του, σε θεωρίες συνωμοσίας. Βέβαια, για να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ήταν μέγιστο δημοσιογραφικό ατόπημα το τρέιλερ του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, που παραπληροφορούσε προαναγγέλλοντας ότι δήθεν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου. Το αληθές είναι ότι ο κ. Παναγόπουλος τάχθηκε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων.


Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Παναγόπουλος, με βάση όσα έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα, έκανε λόγο στις δηλώσεις του για επαναφορά με νόμο του κατώτατου μισθού στα προγενέστερα του μνημονίου επίπεδα. «Εγώ θα έλεγα ότι η νομοθετική παρέμβαση απαιτείται για την επαναφορά δίνοντας επίσης κι ένα πολιτικό μήνυμα, αλλά από κει και πέρα πρέπει ελεύθερα να αφεθούν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι να συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις». Ωστόσο, ακόμη και έτσι δεν μπορεί να απαλλαχθεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, από το βάρος της επίθεσης που ο ίδιος διενήργησε στα εργασιακά δικαιώματα. Καθίσταται σαφές ότι η δήλωσή του «ότι δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού η διαμόρφωση του ύψους του κατώτατου μισθού» αποτελεί πλήγμα στο μαλακό υπογάστριο του κόσμου της εργασίας. Ετσι, καθίσταται απολύτως δικαιολογημένη η ολομέτωπη επίθεση που δέχτηκε ο κ. Παναγόπουλος από συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούνται στη διοίκηση της ΓΣΕΕ.
«Είναι απαράδεκτο ο επικεφαλής της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας μας να εκφωνεί δημόσια ό,τι πολλές εργοδοτικές οργανώσεις δεν τόλμησαν να εκφωνήσουν και να συντάσσεται με το μνημονιακό μπλοκ της καταστροφής των εργαζομένων» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή στην ανακοίνωση του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ). Στο ίδιο μοτίβο οι αποσχισθέντες από την ΠΑΣΚΕ, που συγκροτούν την παράταξη ΕΜΕΙΣ, επιτέθηκαν στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ: «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι κανείς άλλος συνδικαλιστής, κανείς άλλος εργαζόμενος δεν συμφωνεί με τη θέση–εφιάλτη που, καθ’ υπόδειξιν των συμφερόντων που εξυπηρετεί, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όπου με περισπούδαστους όρους «περί νομικού βολονταρισμού» ούτε λίγο-ούτε πολύ, επικαλούμενος τους απλήρωτους εργαζόμενους, αφήνει περιθώριο και για ατομικές συμβάσεις κάτω και από τα 586 ευρώ

Τζώρτζης Ρούσσος 

 πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών |
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου