Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Κοζάνη: Εκδηλώσεις στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

από εφημερίδα:  ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 

Εξαιρετικά επιτυχημένες ήταν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Κοζάνης το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στη μνήμη του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα πέρυσι στο Κερατσίνι, από τα χέρια μέλους της Χρυσής Αυγής.
Στην Κοζάνη διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης συναυλία από συγκροτήματα, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Κοζάνης (το οποίο αποτελούν μεταξύ άλλων τα σωματεία: Σ.Υπ.Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης, Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης Σύλλογος Αʼθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Σ.Ε.Ε.Ν. Εργατική Αλληλεγγύη.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε ξεχωριστό σημείο του κεντρικού πεζόδρομου της Κοζάνης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ενώ εκδηλώσεις έγιναν και στην πόλη της Πτολεμαΐδας από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή πολιτών. Οι συμμετέχοντας θέλησαν να περάσουν με τον τρόπο αυτό μηνύματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα.Παρόμοιες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα. Η συναυλία της Κοζάνης έγινε στο τέλος του κεντρικού πεζόδρομου, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι παραβρέθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου.


Ευχαριστήριο για συμμετοχή στην συναυλία

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Κοζάνης: "Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μουσικούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να συμμετάσχουν στην συναυλία που διοργανώθηκε την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στη μνήμη του δολοφονηθέντος από μέλος της χ.α. Παύλου Φύσσα.
Ευχαριστούμε και τους δεκάδες εκατοντάδες συμπολίτες μας που παραβρέθηκαν και χάρισαν στην πόλη μια βραδυά αξιοπρέπειας και μνήμης.
Παραθέτουμε το κείμενο που διαβάστηκε:
Ένα χρόνο πριν από σήμερα ένας νέος που τιμούσε την γειτονιά που μεγάλωσε και δραστηριοποιούνταν, δολοφονήθηκε από μία ομάδα φασιστών-μελών της χα.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός. Είχαν προηγηθεί δολοφονίες και πογκρόμ κατά αλλοδαπών, αριστερών και ανθρώπων που δεν ήταν αρεστοί στα τάγματα εφόδου της χα.
Ήταν η κατάληξη της ανεκτικότητας που επιδείχθηκε σε μια μεγάλη σειρά παρακρατικών, δολοφονικών πρακτικών της χα από την συγκυβέρνηση, της προσπάθειας της να εκθρέψει και να ελέγξει μία ομάδα που θα κάνει την «βρώμικη δουλειά».
Ήταν αποτέλεσμα του χαιδέματος της ναζιστικής ομάδας από συγκεκριμένα μ.μ.ε. τα οποία δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν αρχικά την δολοφονία σαν «αποτέλεσμα συμπλοκής για τα ποδοσφαιρικά» και να αναρωτιούνται «γιατί όχι συνεργασία με μια σοβαρή χα».
Η ύπαρξη του στενού κύκλου του πρωθυπουργού που ανήκει σε εθνικιστικά δίκτυα, η υπουργοποίηση προσώπων που ανοιχτά εξυμνούν την χούντα και η συνεχιζόμενη ποινικοποίηση κάθε μορφή αγώνα, αποδεικνύουν ένα πράγμα:
Η προσπάθεια επιβολής συνθηκών κοινωνικού «κανιβαλισμού» και εκφασισμού της κοινωνίας ήταν συνειδητή και προσχεδιασμένη. Αυτό που τους διέφυγε ήταν ότι τα φίδια που εκτρέφει κάποιος στον κόρφο του , κάποτε θα ξεφύγουν και θα είναι ανεξέλεγκτα.
Ο φασισμός και η πιο διεστραμμένη μορφή του ο ναζισμός, τρέφονται από την άγνοια και την προκατάληψη. Αναπτύσσονται όμως με την ανοχή μέρους της κοινωνίας.
Κάθε ανοχή στον φασισμό αποτελεί συνενοχή στην κατάργηση των ελευθεριών όλων μας. Στην προσπάθεια καταστροφής των όποιων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει. Αποτελεί συνενοχή στην εξάπλωση του μίσους ενάντια σε κάθε διαφορετικό, ενάντια σε όποιον έχει αυτόβουλη σκέψη.
Στις σημερινές συνθήκες που διαμορφώθηκαν συνειδητά από συγκεκριμένες πολιτικές, ο φασισμός αποτελεί το μακρύ χέρι της καταστολής κάθε λαικής αντίδρασης.
Κάποτε ένας από τους θεωρητικούς του φασισμού τον όρισε σαν «την εξέγερση ενάντια στον ορθολογισμό». Στην χώρα που γέννησε τον ορθό λόγο, στην χώρα όπου η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια εξακολουθούν να υφίστανται παρ’ όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης
Ο φασισμός δεν στέριωσε και δεν θα στεριώσει ποτέ.
Είναι στο χέρι μας να γυρίσουν οι φασίστες εκεί όπου ανήκουν: Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας".

Β.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου