Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση… κατέβαζε τους διακόπτες για να επιτάξει τους απεργούς της ΔΕΗ!

 Απίστευτη καταγγελία από δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρικές της ΔΕΗ) έστησαν επικοινωνιακό παιχνίδι με τις διακοπές ρεύματος στη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ παραποιώντας στοιχεία, κατέθεσε στη Βουλή ομάδα δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως ουδέποτε υπήρξε έλλειμμα ισχύος στη διάρκεια των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ. Αντίθετα υπήρχε υπερεπάρκεια ρεύματος έως και 455 MW και το σύστημα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς διακοπές, ενώ χαρακτηρίζουν «κατασκευασμένες» τις περικοπές φορτίου στις οποίες προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ με εντολή της κυβέρνησης «ώστε να δικαιολογηθεί το κλίμα πανικού που η ίδια προσπαθούσε να δημιουργήσει, με στόχο να προχωρήσει στο απαράδεκτο μέτρο της επίταξης των εργαζομένων». Στην ερώτησή τους με την οποία οι βουλευτές ζητούν να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την αναγκαιότητα επίταξης, οι βουλευτές θέτουν και θέμα ανάκλησης της επιστράτευσης των εργαζομένων στον όμιλο της ΔΕΗ η οποία βρίσκεται ακόμη σε ισχύ. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσαν οι δέκα βουλευτές, την Πέμπτη 3 Ιουλίου και ενώ η αιχμή της ζήτησης ήταν 7.046 MW με πρόβλεψη για 7.750 MW, ο ΑΔΜΗΕ είχε στη διάθεσή του συνολικά 8.005 MW από τη ΔΕΗ, τους ιδιώτες παραγωγούς και τους εισαγωγείς ενέργειας, παρ’ όλα αυτά όχι μόνον άφησε πολλές περιοχές της χώρας στο σκοτάδι, αλλά προχώρησε και σε επίταξη των εργαζομένων.
 Τα στοιχεία που επικαλούνται οι βουλευτές, δείχνουν ότι υπήρξαν παράλληλα αδικαιολόγητα μεγάλες αποκλίσεις στην «καμπύλη φορτίου» και θεωρούν πως πρόκειται «για παράνομα κομμένο φορτίο». Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά τις ώρες αιχμής 20.00-24.00 της 3ης Ιουλίου μια σειρά μονάδες παραγωγής κρατούσαν εσκεμμένα χαμηλότερο φορτίο παραγωγής ώστε να «στερήσουν» από το σύστημα περίπου 530 MW. Αναφέρονται ενδεικτικά η μονάδα 1 του ΑΗΣ Καρδιάς που έδωσε 170 αντί για 270 MW, η μονάδα 3 του ΑΗΣ Καρδιάς που έδωσε 195 αντί για 270 MW, οι υδροηλεκτρικοί σταθμού Ασωμάτων, Σφηκιάς, Αώου που έδωσαν 260 MW αντί για 380 MW.
Β. Γεώργας efsyn.gr
- See more at: http://www.kozan.gr/post/177631#sthash.c0dKc4Wv.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου