Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Για μια ακόμη φορά τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι έχουμε σοβαρό εργατικό ατύχημα στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
Συγκεκριμένα στο ορυχείο Ψαθιού , στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης σημειώθηκε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα τον Αθανάσιο Αναστόπουλο από τα Περιβόλια Μεγαλόπολης Ο άτυχος εργαζόμενος πήγε να αποκαταστήσει μια βλάβη σε έναν εκσκαφέα και κατά την διάρκεια κάποιων χειρισμών κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV.

Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να το κατεβάσουν από το μηχάνημα. Ο Θανάσης Αναστόπουλος ήταν πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών Μεγαλόπολης και ήταν ένας εργαζόμενος αγαπητός σε όλους.

Βαρύς ο φόρος αίματος για μια ακόμη φορά για τους ¨προνομιούχους εργαζόμενους¨ στην ΔΕΗ. Τραγική σύμπτωση ότι την ίδια ημέρα πριν 2 χρόνια είχαμε πάλι θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και πέρυσι πάλι τις ίδιες ημέρες ακόμα ένα. Ο Θανάσης ήταν 43 χρονών, παντρεμένος με 2 παιδιά και η γυναίκα ετοιμάζεται να γεννήσει το τρίτο.
Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 18 Αυγούστου στις 18.00 στα Περιβόλια Μεγαλόπολης.

Δεν πάει άλλο με τα ατυχήματα την ώρα του καθήκοντος!


Άλλος ένας «προνομιούχος» εργαζόμενος νεκρός στην «πρώτη γραμμή» των εργασιακών χώρων στη ΔΕΗ
Την ώρα που η δικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Διοίκηση της ΔΕΗ προχωρούν τις διαδικασίες για το ξεπούλημα της Επιχείρησης, προετοιμάζουν την λήψη νέων περικοπών και έχουν θέσει σε επίταξη τους εργαζόμενους, την ίδια ώρα «οι προνομιούχοι» στα Ορυχεία έχουν άλλη μια κηδεία.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μέσα στον Αύγουστο έχουμε ένα νέο θανατηφόρο ατύχημα στο ορυχείο Ψαθιού στο Λιγνιτικό Κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη με θύμα τον συνάδελφο μας Θανάση Αναστόπουλο. Ο άτυχος εργαζόμενος στην προσπάθεια του να αποκαταστήσει βλάβη στον Εκσκαφέα Ε 15 κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV. 
Ένας ακόμα άνθρωπος, θύμα της εντατικοποίησης της εργασίας και της πίεσης που υπάρχει στους χώρους δουλειάς σ’ ολόκληρη τη ΔΕΗ και ιδιαίτερα στα μέτωπα των Ορυχείων και των Μονάδων παραγωγής,  της μη τήρησης μέτρων ασφάλειας λόγω εργοδοτικής πίεσης για αύξηση της παραγωγής, της έλλειψης προσωπικού, της ελλιπούς συντήρησης και έγκαιρης παροχής ανταλλακτικών και της έλλειψης προληπτικής πολιτικής για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. 
Το χθεσινό θανατηφόρο ατύχημα στην απογευματινή φυλακή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων που έχουν συμβεί συνεχόμενα τα τελευταία 3 χρόνια στο χώρο του ΛΚΜ και συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα στη ΔΕΗ. 
Ο Θανάσης Αναστόπουλος ήταν Εργοδηγός Ηλεκτρολόγος, από τους πιο έμπειρους συναδέλφους, πατέρας 2 παιδιών και Πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ.) ΔΕΗ Μεγαλόπολης. 
Είναι άδικο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να εξακολουθούν να υφίστανται συνθήκες που θέτουν καθημερινά, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τους, να ξεκινάν υγιέστατοι από το σπίτι τους για ένα μεροκάματο και να μην επιστρέφουν ποτέ στις οικογένειές τους. 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα παρακολουθούν από κοντά τις αστυνομικές και διοικητικές έρευνες για το τραγικό δυστύχημα και την απόδοση ευθυνών γιατί τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή. 
Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και γνωρίζοντας τη θλίψη και την οδύνη θα στέκεται πάντα δίπλα της.  
Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  Μεγ/λης

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Εισόδιων της Θεοτόκου στα Περιβόλια ΜεγαλόποληςΝέο τραγικό εργατικό δυστυύχημα


Την ώρα που η κυβέρνηση και οι μνημονιακές πολιτικές της έχουν απαξιώσει την σημαντική προσφορά των εργαζομένων στα Ορυχεία, ξεπουλώντας  με απαράδεκτο τρόπο ένα από τα πιο παραγωγικά κομμάτια που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ήρθε ο άδικος θάνατος του συναδέλφου Θανάση Αναστόπουλου (Πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης) όπου κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV στην προσπάθεια του να αποκαταστήσει βλάβη στον Εκσκαφέα Ε 1.
Δυστυχώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης  γινόμαστε μάρτυρες ενός θλιβερού γεγονότος με έναν συνάδελφο πατέρα δύο παιδιών να χάνει άδικα την ζωή του.
Η σοβαρή έλλειψη προσωπικού έχει δημιουργήσει συνθήκες εργασιακής ασυδοσίας και απάνθρωπης εντατικοποίησης με την μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, ενώ η έλλειψη συντηρήσεων και παροχής ανταλλακτικών στους εργασιακούς χώρους του ΛΚΜ έχει φέρει σωρεία προβλημάτων.
Για άλλη μια φορά η διοίκηση της ΔΕΗ και η δικομματική κυβέρνηση αδιαφορεί σε εγκληματικό βαθμό για την έλλειψη προσωπικού και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στις πιο μάχιμες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου  και θα περιμένει τις αστυνομικές και διοικητικές έρευνες για την απόδοση των ανάλογων ευθυνών. 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου