Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Καθολική και δυναμική η απεργία στη ΔΕΗ

Ο απεργιακός αγώνας ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ» (Ανανεώνεται)
Αναρτήθηκε από e kozani την/το Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014 | 9:31 π.μ.

Πέμπτη 3/4/2014
 ***
Ξεκίνησε ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ΑΕ ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης απεργοί και πλήθος αλληλέγγυων εργαζομένων συγκεντρώθηκαν στις πύλες των ΑΗΣ στη Δυτ. Μακεδονία.
***
ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Απόλυτα πετυχημένη χαρακτηρίζουν την πρώτη μέρα απεργίας οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ οι οποίοι συντονισμένα και έχοντας στο πλευρό τους κοινωνία και φορείς, έθεσαν εκτός συστήματος ηλεκτροδότησης συνολικά 13 μονάδες παραγωγής ενέργειας.
ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου
Μέχρι και τις 6 το πρωί οι μονάδες που βρίσκονται εκτός συστήματος είναι:

3 στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, 2 στον ΑΗΣ Καρδιάς, 2 στον ΑΗΣ Πτολεμαίδας, 2 στον ΑΗΣ Αμυνταίου, 1 στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης, 1 στον ΑΗΣ Μελίτης, 1 στον ΑΗΣ Λαυρίου και 1 στον ΑΗΣ Κομοτηνής. 

Η απεργία των εργαζομένων είναι καθολική και εργοστάσια και ορυχεία έμειναν χωρίς εργαζόμενους από τα μεσάνυχτα. Οι συνδικαλιστές συνεχίζουν δυναμικά τη δεύτερη
ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου
μέρα της απεργίας χωρίς να αποκλείεται να τεθούν εκτός συστήματος και άλλες μονάδες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ηλεκτροδότηση αναμένεται να διακοπεί την Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της χώρας από μισή έως δυο ώρες μιας και το σύστημα ήδη είναι στα όριά του.

Σωκράτης Μουτίδης - www.kozani.tv
***

Aρκετός κόσμος βρίσκεται αυτή την ώρα έξω από την πύλη του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου. Εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων συμπαραστέκονται στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ξεκινούν από σήμερα.


ΑΗΣ Καρδιάς

O συγκεντρωμένος κόσμος έξω από τον ΑΗΣ Καρδιάς. Δείτε τις φωτογραφίες του kozan.gr…


ΑΗΣ Καρδιάς
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Εορδαίας: Nα μην περάσει το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ στη Βουλή

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Εορδαίας  για να μην περάσει το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ στη Βουλή, συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Ψήφισμα συμπαράστασης
του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

“Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΕ στηρίζει ομόφωνα τον αγώνα των υπαλλήλων της ΔΕΗ αλλά και των φορέων της περιοχής μας  και δεν συμφωνεί με την  προσπάθεια της κυβέρνησης να παραδώσει άνευ όρων τον παραγωγικό πλούτο της χώρας σε ιδιώτες, γεγονός που βρίσκει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και την κοινωνία.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει σε λογική κερδοφορίας.

Δεν  μπορεί η περιοχή μας, να είναι για όλα το μόνιμο “θύμα”.

Αναφορικά με τις περαιτέρω ενέργειες, το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Εορδαίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε ένα κοινό και διευρυμένο μέτωπο ως μόνη λύση διεξόδου και ανατροπής.
***
Ξεκίνησε τα μεσάνυχτα η απεργία των εργαζομένων

Απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα από το Σωματείο Εργατοτεχνιτών κι Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας

Από χτες τα μεσάνυχτα ξεκίνησαν οι 48ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει σήμερα στην Πτολεμαΐδα (10 π.μ., Παλιό Πάρκο) και στην Κοζάνη (10.30 π.μ., στον Πεζόδρομο) καλεί το Σωματείο Εργατοτεχνιτών κι Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας. Χτες, συμμετείχε στη συγκέντρωση των φορέων στην κεντρική πλατεία Αμύνταιου, ενώ από τα μεσάνυχτα, οπότε ξεκίνησε η απεργία, είχε καλέσει τους εργαζομένους να βρεθούν για περιφρούρηση στις πύλες των ΑΗΣ.

Αύριο Παρασκευή, το ΣΕΕΕΝ καλεί στα συλλαλητήρια που θα γίνουν ταυτόχρονα στις 8 μ.μ., στις κεντρικές πλατείες της Πτολεμαΐδας, της Φλώρινας και της Κοζάνης. Σε συγκέντρωση, σήμερα στις 8 το πρωί, στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, καλεί το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της 48ωρης απεργίας της ΓΕΝΟΠ. Στην Αθήνα, η ΓΕΝΟΠ καλεί σήμερα σε παναττικό συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ., έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30).

Χτες, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», το ΠΑΜΕ οργάνωσε συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πρέβεζα. Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους εργαζομένους και ανέργους του νομού, να δώσουν μαζικά το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ, που πραγματοποιείται, σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ., έξω από τα τοπικά γραφεία της επιχείρησης (οδός Καρδίτσης).

Μιλώντας σε σύσκεψη εργατικών σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων αγροτών κι ΕΒΕ, ο Τάσος Τσιαπλές τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους της ΔΕΗ, αλλά όλους τους εργαζομένους, τους μικρούς ΕΒΕ και τους αγρότες και, από αυτήν την άποψη, πρέπει να γίνει και δικός τους αγώνας.

Επίσης, με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί όλους τους εργαζομένους της ΔΕΗ να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία, να μην μπουν στη λογική της ανάθεσης ευθυνών και να βάλουν στο στόχαστρό τους τους πραγματικούς υπαίτιους για τη σημερινή κατάσταση. Καλεί επίσης το λαό να εκφράσει τη συμπαράστασή του και να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις.

Τέλος, στην Ικαρία, η Ενωση τεχνικών ομίλου ΔΕΗ - ΚΗΕ καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ενέργεια, την Τετάρτη 9 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στον Αγιο Κήρυκο (αίθουσα Παλιού Δημαρχείου).
***
Συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη
 
Εκατοντάδες διαδηλωτές και μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, δίνουν το παρών στο κάλεσμα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη. Σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ξεκίνησαν τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» από την κυβέρνηση.

Έξω από το κτίριο της Βουλής, ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.

Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Εταιρείας, στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Με την ολοκλήρωση της πορείας αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: enikos.gr
- See more at: http://e-kozani.blogspot.gr/2014/07/blog-post_3.html#sthash.4UKgAQZt.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου