Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ανοικτο καλεσμα για ενα ισχυρο μετωπο για την αποκρουση της ιδιωτικοποιησης και την καθαρση του συνδ. κινηματος



Είμαστε πια στο και πέντε!!! Κοιτάμε γύρω μας και βλέπουμε να ξεπουλιέται όχι μόνο η ΔΕΗ, μα ολόκληρη η χώρα μας. 
Τη στιγμή αυτή, όταν περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από τα συνδικάτα μας, από οργανωμένο μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα, η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ στέκεται όχι απλά μακριά, μα απέναντι πλέον στους εργαζόμενους και στις ανάγκες μας.
Δεύτερο «έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο» της ΓΕΝΟΠ μέσα σε δύο μήνες (12-14/6). Εν κρυπτώ κι αυτό, χωρίς καμιά ενημέρωση των εργαζομένων και των σωματείων.  Με τον ίδιο στόχο, όπως και το αποτυχημένο προηγούμενο (…): να εκβιαστούν πρωτοβάθμια σωματεία και σύνεδροι να αναλάβουν την ευθύνη του οικονομικού χρέους της. 
Εδώ και καιρό η ΓΕΝΟΠ έχει χάσει και το κύρος και την αξιοπιστία της.
Να θυμηθούμε τις αποφάσεις συνεδρίων που εξυπηρέτησαν την «υγιέστερη» εκδοχή της απελευθέρωσης των αγορών και της ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας;
Να θυμηθούμε την απόφαση του συνεδρίου του 2010 για διάσπαση της ΔΕΗ σε θυγατρικές; Ένα «έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο» που χρηματοδοτήθηκε με δάνειο 500.000€ από τη διοίκηση. Αυτό το δάνειο που η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ προσπαθεί να μετακυλίσει στα σωματεία και στους εργαζόμενους.
Να θυμηθούμε την επίσημη αποδοχή του πετσοκόμματος των μισθών και των δικαιωμάτων μας, την εξαέρωση του ασφαλιστικού μας, πως είμαστε όλοι πρακτικά ανασφάλιστοι, πως οι συντάξεις μας μετατρέπονται οσονούπω σε 356€ «εγγυημένου επιδόματος».
Η ΓΕΝΟΠ σε όλα αυτά συνέργησε! Συνυπέγραψε, αδράνησε, «τα βρήκε», παραιτήθηκε! 
Η ΓΕΝΟΠ, όπως τη γνωρίσαμε, έκλεισε τον κύκλο της. Αποδείχτηκε ολοκληρωτικά ανεπαρκής όταν στάθηκε ανίκανη να κάνει οτιδήποτε μπροστά στην έναρξη της εκποίησης του ΑΔΜΗΕ, μπροστά στην εκκίνηση της ιδιωτικοποίησης ολόκληρου του Ομίλου. Όταν παραιτήθηκαν σύσσωμοι την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα. 
Όμως οι εργαζόμενοι βρήκαν τις δυνάμεις να δώσουν αυτόν τον αγώνα μέσα από πρωτοβάθμια σωματεία και συγκρότηση δικών τους επιτροπών.
Αυτές τις δυνάμεις που μπορούν να ξανασυσπειρωθούν μπροστά στο νέο κύκλο ξεπουλήματος του Ομίλου, προσπαθούν να εξουδετερώσουν με τα απανωτά «έκτακτα» συνέδρια, τους εκβιασμούς, τις εξουσιοδοτήσεις - εγγυήσεις προς τη διοίκηση, τον αποκλεισμό νόμιμων συνέδρων και σωματείων και τη «νομιμοποίηση» παράτυπων ημέτερων. 
Η σημερινή ΓΕΝΟΠ έκλεισε όταν αποδείχτηκε ανίκανη να απαντήσει στο Ρακιντζή. Όταν τόσο η ηγεσία της, όσο και η διοίκηση του Ομίλου αποδείχτηκαν απόλυτα εξαρτημένοι από την κυβέρνηση.
Όσοι χρωστάνε πολλά (1.300.000 € περίπου) αδυνατούν να ασκήσουν οτιδήποτε που να μοιάζει έστω με συνδικαλισμό! 
Η πρεμούρα λοιπόν, διοίκηση και ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ να κατακυρώσει με οποιοδήποτε τρόπο έκτακτο εκλογικό «συνέδριο», δεν μπορεί παρά να εξυπηρετεί μόνο ένα σκοπό: Για να πετύχουν τρόικα και κυβέρνηση το μεγαλύτερο ξεπούλημα που έγινε ποτέ στη χώρα μας, τη διάλυση και την εκποίηση του Ομίλου ΔΕΗ, χρειάζεται να διαθέτουν και «αντίπαλο» που να τους βολεύει.
Μια πλήρως ελεγχόμενη και χρεωμένη ως το λαιμό συνδικαλιστική ηγεσία που να ποδηγετεί κάθε διάθεση και κίνηση των εργαζομένων και των σωματείων τους.
Ας το σκεφτούν πολύ καλά αυτό, οι ηγεσίες όσων πρωτοβάθμιων σωματείων παρέδωσαν εξουσιοδοτήσεις και εγγυήθηκαν στη διοίκηση για τα χρέη της ΓΕΝΟΠ. 
Μπροστά στο στημένο αυτό «συνέδριο» έχουμε δύο επιλογές: Να κλείσουμε πάλι τα μάτια ή να ανοίξουμε ένα καινούριο δρόμο, ένα ισχυρό μέτωπο για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης και την κάθαρση του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται εκτεθειμένοι απέναντι στην κυβέρνηση και στη διοίκηση να συναισθανθούν την ευθύνη τους. Καλούμε όσους, ανεξάρτητα ίσως της θέλησής τους, μπορούν να καταστήσουν τον αγώνα μας ευάλωτο, να κάνουν πίσω, να αποχωρήσουν! Να αφήσουν νέους ανθρώπους, αποφασισμένους και χωρίς βαρίδια, να δώσουν καινούρια πνοή στο δευτεροβάθμιο όργανο, στην Ομοσπονδία μας.
Για να υπάρξει προοπτική πρέπει να αναμετρηθούμε με τις προηγούμενες τακτικές, καταλογίζοντας  ευθύνες όπου απαιτείται και βάζοντας τέλος σε αδιαφανείς δραστηριότητες που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα (ΟΚΔΕ - κινητή τηλεφωνία) με συναίνεση, σύνθεση και αποφασιστικότητα. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους συνέδρους, κάθε συνδικαλιστική παράταξη ανεξάρτητα από ιδεολογική ή πολιτική τοποθέτηση, ανεξάρτητα από τις όποιες επιλογές ή αυταπάτες, να ανοίξουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα πραγματικών ανυποχώρητων αγώνων. Αγώνων αποτελεσματικών όχι μόνο για τη δουλειά και το μισθό μας, μα και για το γείτονα, τον αδελφό, τον άγνωστο που θέλει τη ΔΕΗ ενιαία και δημόσια, το ρεύμα φθηνό κοινωνικό αγαθό.
Να δώσουμε αγώνα όχι μόνο για να μη μένουν τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, μα για να μη μείνει η χώρα μας χωρίς δημοκρατία κι ο λαός μας χωρίς ελπίδα! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου